[]

İlişkide yaş farkı önemli midir?

Arkadaşlar bu soruya ben yapmazdım ben yapardim şu kadar yaş farkına kadar varım şu farktan sonra yokum gibi cevaplar değil de gerçek ve tek cevap verir misiniz sebebi de lazım.
5 10 20 30 yaş farkı kaç olursa olsun bu bir iliskide önemli midir?



 
Kendisinden 18 yaş küçük erkek arkadaşı olan arkadaşım var sorun etmiyor ikisi de. Benden 3 yaş küçük erkek arkadaşım ediyordu.

+-5 sorun olmaz jenerasyon farkı açısından.
  • naksidil  (09.11.22 18:43:20) 
önemli


  • Erestor  (09.11.22 18:49:18) 
kişilerin hayattan istedikleri, şart ve koşulları,ihtiyaçları, iletişim biçimleri birbiri ile uyumlu olduğu sürece ilişkiler devam eder, farklılık açıldığında biter.

Bu kanun gibi bişiydir, her koşulda geçerlidir. geri kalan her şey bu kuralın etrafında şekillenir.


ahmet ve ayşe arasında yaş farkı çok önemli bir hal olabilirken yine ahmet ve fatma arasındaki ilişki için hiç bir öneme sahip olmayabilir.

örneğin; 20 yaşında genç bir erkek, 45 yaşında bir kadın ile beraber olabilir, zira 20 yaşındaki bir erkeğin evleneyim çoluk cocuk yapayım gibi bir derdi yoktur. erkek 30 kadın 55 olduğunda, erkek çocuk istiyorum dediğinde her ikisinin de istekleri arasında fark açılmıştır ve ilişki biter.

aynı erkek 30 yaşında iken 20 yaşında bir kadın ile ilişkisi olabilir ve yukarıda ki arzularını gerçekleştirebilir.

biraz kime göre, neye göre durumu var.

bununla ilgili olarak zamanla yapılmış gözlemler sonucu edilmiş laflar var.
  • selam  (09.11.22 19:34:27 ~ 19:38:34) 
Benim istediğim şey dış koşullar değil siz ister miydiniz. Mesala örnek vermişsiniz 30 yaşında erkek 55 yaşında kadın olmayabilir çünkü erkek çocuk isterse bunu karşılayamazlar. Ben diyorum ki ya karşıliyor olsaydı bu ilişkiyi yapar mıydınız.


  • NeinClein1  (09.11.22 19:59:46) 
kız arkadaşım bende 14 yaş küçük (44-30) ciddi bir sıkıntı yaşamıyoruz. ama daha geçmişte (35-23) gibi ilişkiler oldukça yorucuydu. sadece yaş farkı kriter değil. ilerleyen yaşlarda 10-15 yaş gibi farklar ciddi sorun yaratmıyor.


  • orpheus  (09.11.22 20:59:16 ~ 21:24:13) 
tam olarak ne öğrenmeye çalıştığınızı anlamadım ben. bir insanı çekici buluyorsam ve karakteri, zevkleri vs de uyumluysa yaş farkı tek başına gözüme batmaz. fakat bu "yaş farkı önemsiz" demek için de yeterli değil. insanın fizik durumunu, karakterini, beklentilerini belirleyen etmenlerden biri de yaşı sonuçta. ayrıca bugün sorun olmayan bir şey belli bir süre sonra sorun olabilir, bu durumda da ilişkiyi noktalarsın.

özetle benden 5 yaş küçük x kişiyle olmayabileceği gibi 20 yaş büyük y kişisiyle olabilir.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (09.11.22 21:44:18) 
Yaş, sosyal statü, siyasi görüş, dini inanç bunların farklı olması hep birbiriyle aynı ancak konuları farklı sorunlar ortaya çıkarıyor.

Eğer ilişkide olan kişilerin "her ikisi de" bunu sorun etmiyorsa zaten bu fark gündeme hiç gelmiyor ya da adetten konuluşulup kapanıyor. Ancak ortada sizi şüphe ettirecek ve etraflıca düşündürecek bir vaziyet oluştuysa sorun yaşamanız da muhtemel. İçinize tam anlamıyla sinmeyen bir ilişkiye başlamayın. Dünyada herkese yetecek kadar insan var.
  • akhenaten  (10.11.22 10:27:38) 
Aradaki fark kuşak farkına varınca problem olabiliyor. Anlaşma zor, konular başka.


  • d max  (14.11.22 16:38:21) 
önemli. 3 yaştan fazla olmasın mümkünse.


  • gabe h coud  (14.11.22 17:09:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.