[]

Bunun için çalışan set üstü ocağınızı değiştirir misiniz?

10 yıl önce yeni eve taşınırken aldığımız ocak gayet güzel çalışıyor fakat son 7 - 8 yıldır düğmesini çevirip "çıt çıt" diye yakmaya çalışırken her seferinde birkaç dakika, bazen beş dakika uğraşıyoruz. Dört tane düğme var, bazıları daha zor çalışıyor, dönem dönem az da olsa düzeliyor gibi oluyor ama sonra daha kötü oluyor. Hesap yapsak ömrümüzden saatler çıt çıt diye ocağı yakmaya çalışırken heba olmuştur.

İki kere servis, bir kere de dışarıdan tamirci geldi, bir şeyler denediler fakat çare olmadı. Mutfakta herhangi bir yardımı olmayan babam "ne olacak canım, yanıyor işte" diyerek ocağı değiştirmek istemiyor, günde en az 4 - 5 saatini geçiren annem "acaba değiştirsek mi" diyor, ben de "senden önemli mi, değiştirelim gitsin" diyorum.

Siz ne diyorsunuz?

 
Bizim ocaktada aynı problem vardı prizi çıkardım.
20 tl ye uzun mutfak çakmağı alarak sorunu çözdük.

  • kararsızataletfilozofu  (09.11.22 17:02:44) 
şunun gibi : www.hepsiburada.com bir çakmak alıp orta yolu bulsanız olur mu?

bu da olmazsa o zaman değiştirirsiniz.
  • inheritance  (09.11.22 17:03:51) 
hayir. bir ton borc var, harcama yapilacak baska seyler var. bunun icin degistirmezdim.


  • hot potato  (09.11.22 17:10:50) 
Tam olarak inheritance'ın dediği şeyi yapardım ben olsam.


  • pispinti  (09.11.22 17:17:49) 
çakmak +1
bu kadar ufak bir şey için dünyanın masrafına girmem ben.

  • teritori  (09.11.22 17:56:17) 
Yakindan baktiginizda ocagin cakmagindan kivilcimlar goruyorsaniz ocak saglamdir ama kirden dolayi gaza ulasmiyor olabilir. www.youtube.com bu videodaki gibi bir durum varsa basit bir temizlikle duzeltebilirsiniz.


  • mirafiori  (09.11.22 17:56:28) 
Bence henüz doğru tamirciyi bulamamışsınız.
Çalışan şeyi çöpe atmak yerine bence bizim mahalledeki tamirciye getirin, tamir eder.

Şu videodakine benzer çözümü bu gelen üç tamirci denemiştir di mi?
youtu.be
  • michael_knight  (09.11.22 18:05:06) 
ondan önemli olmadığı için değiştirin kadına heves gelsin illa analar dibine kadar kullanmamalı eşyaları.


  • jamswety  (09.11.22 20:44:47) 
mutfak aksilikleri içinde, ocağın otomatik yanmaması kadar gıcık çok az şey var. sırf bu yüzden ben de ocağı değiştirmeyi düşünüyorum. arkadaşın yirmiyi oldu çıt dendimi yanıyor, benimki birkaç ay içinde bozuldu. eğer alabilecek durumdaysanız alın. eskisini de satarsınız belki bir spotçuya. ama ona vereceğiniz para sizi zorlayacaksa boşverin tabi.

böyle şeyleri, eğer maddi probleminiz yoksa, kimseye demeden yapıverin. babanız "ne gerek vardı" deyip geçiyor, anneniz de öyle diyor ama seviniyor. onlara danıştığınız zaman uzar gider bu mevzu.

bu arada, babanızın bunu pek dert etmemesi normal. kullanan insan sinir oluyor.
  • lovemyself  (09.11.22 21:43:44) 
10 sene bu tip malzemeler için arada bir süre. Eskimiştir ama atacak kadar da eski değildir. Ocaklar çok muhteşem paralara satılmıyor. Bim bile 2-3 haftada bir 1500-2000 bandında ocak satıyor. Bütçe sıkıntısı yok ise farklı markalara da bakılabilir ama sanki memnuniyetsizlik varsa değişim vakti gelmiş gibii. Uzun çakmak mutlu eden bir araç değil bence.


  • en bi orijinal  (09.11.22 23:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.