[]

Ps5 digital mi cd li mi

Ilk defa ps alicam. Hangisini almaliyim, artikari eksileri nedir digital ile cd arasinda. Mesela bir arkadasimdan cd varsa alabilirim ama digital de ps store bagliyim degil mi ?




 
CD okuyucu olmayan dijital modelde doğal olarak fiziki cd elde edip çalıştıramazsınız.

Ama uzun süredir arşivciler ve koleksiyoncular hariç neredeyse kimse cd almıyor, PSN Plus'ta bazı zamanlar çılgın indirimler oluyor ve çok ucuza oyunlar alınabiliyor.

Kaldı ki fiziki cd'nin bozulma, kaybolma riskleri var. Dijitalde böyle bir risk yok, hesabından istediğin zaman indirirsin (hesabı çaldırmadığın sürece)

PS4'te bile uzun zamandır fiziki cd kullanmıyor bir çok kimse.
  • John Bloor  (09.11.22 10:58:40) 
hocam cd mi kaldı?

Tüm oyun satışları online oluyor artık. Ona göre abone sistemleri vs vs.
  • AlsterWasser  (09.11.22 10:58:53) 
cd sadece oyun için değil, blu-ray film de izleyebilirsin.
netflixden izlediğin 4k ile blu-ray den izlediğin 4k arasında dağlar var.

hala var mı bilmiyorum ama arkadaşlarında cd takası ile farklı oyunlar oynayabilirsin. ya da 2. el oyun da alabilirsin. oyunlar artık aşırı pahalı. bunları da düşünmek lazım.
  • durbidakka  (09.11.22 11:10:38) 
Yukarıda dendiği gibi fiziksel oyun takası yapıp ucuza getirmek bir artı olabilir ama şöyle de bir durum var, aynı hesabı aynı anda iki kişi kardeşlik olarak paylaşabildiği için dijital oyunlar o nedenle de daha ucuza gelebiliyor, örnek olarak danaya girer gibi ragnaroka girdik 3 arkadaş biz, hepimiz oynayınca belki satarız bile hesabı. Yeni hesap açıp tek oyun alarak mümkün oluyor alım satım. Yıllık 3-5 oyun hariç zaten PS+ kütüphanesindeyim, ve kurların güncel olmadığı sürüyle oyun var PS storeda. 100 USD olan PS+ Ekstra yıllık 400 TL mesela hala, yıllarını ayırsan bitmez kütüphanedeki oyunlar. Ben şahsen diskli aldım ama o da sevdiğim bir kaç oyunu fiziksel tutmama yarıyor sadece.


  • ryderdew  (09.11.22 11:21:13) 
Dijital versiyon: Daha ucuz
Diskli versiyon: Oynadığınız oyunları satma şansınız var, blu-ray çalıştırabilirsiniz.

Bende PS4 var disk neredeyse hiç kullanmadım. Şimdi de alacak olsam dijital versiyon alırdım.
  • pispinti  (09.11.22 11:28:54) 
8 senedir ps4 kullanıyorum, 1 kere cd takmadım.


  • duster  (09.11.22 11:30:35) 
cevaplar icin tesekkurler. amerika da yasiyorum gamestop ya da wallmart bazen acaip indirim yapiyorlar o acidan cd li mi alsam diye dusunmustum.


  • oscar  (09.11.22 11:32:37) 
cd versiyon siparisini simdi verdim, herkese tesekkurler


  • oscar  (09.11.22 12:29:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.