[]

hdp'yi kim yönetiyor? cidden bilmediğim için soruyorum.

selahattin demirtaş'ın sözü geçiyor mu hala o içerideyken bile ?

cumhur ittifakı'nı gayrıresmi bir şekilde desteklerler mi sizce?

hdp tabanı ne tepki verir?

 
diger partiler gibi hdp de bir koalisyon partisi, farkli politik görüslerin bir araya geldigi bir koalisyon gibi düsünün. islamci kürtler de var, kürt milliyetcileri de, aşiret temsilcileri de var, istanbul solcusu da. ara ara bir grup öne cikiyor, sonra diger grup. demirtas'in iceride olmasindan memnun hdp'li de var, demirtas'in bu kadar popüler olmasından rahatsiz olan ve hic partinin başına gecmemesi gerektigini düsünen de var, demirtas'in türkiyelileşme söyleminin hdp'yi kitle partisi yapacagina inanip destekleyen de var.

hdp ve akp'nin tabani birbirine yakın sayilir, özellikle de güneydogu ve dogu anadolu'da. bu sebeple, akp'nin kürtlere yönelik her jestinin bir karsiligi olur. akp ne yaparsa yapsin yaranamayacagi islamci kürtler de var. bu sebeple neye nasil tepki verilecegini kestirmek zor.
  • tadellesever  (09.11.22 00:42:20 ~ 00:48:04) 
ya bu hdp tabanı daha ne yapsın cumhur'a düşman olduğunu göstermek için. bahsini geçtiğiniz kişinin kalemi "seni başkan yaptırmayacağız" dediği için kırıldı.

tadellesever'in dediği gibi hdp 123214 farklı bileşenin demokratik şekilde oluşturduğu bi koalisyon partisi. solcu kanat ile kürt hareketini dengede tutmaya çalışıyorlardı ama son zamanlarda solun iyice yok edilmesiyle o taraf daha hafif basıyor artık.
demirtaş'ın saygı duyulan bi siyasi figür olmasından başka çok da bi anlamı kalmadı partide.

zaten kürt hareketi partilerinde isimler çok da şey değil.
  • patronaj1  (09.11.22 10:40:22) 
hdp silahların gölgesinde siyaset yapıyor. kötülemek için söylemiyorum reailte bu.

desteklemezler bence. burası türkiye ne olacağı belli olmaz ama ben desteklemeyeceklerini düşünüyorum. bütün belediyeleri ellerinden aldılar, hdpliler hapiste, kapatma davası var en önemlisi. o yol çoktan ayrıldı bence
  • paintov  (09.11.22 11:55:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.