[]

Çatı katı tecrübe aktarımı

Merhaba,
Sanırım sonunda f/p bir ev buldum. Hem de daha yaşadığım bir apartmanda fakat çatı katında.
Çatı katı için yapılan yorumlar genel olarak ev ısınmıyor, ev yamuk(tavandan dolayı) ve haşere(?) olarak görünüyor.

Farklı bir tecrübe aktarımı var mıdır?
Haşere sorunu her çatı katında oluyor mu, nasıl sürekli olarak önüne geçebilirim? Böcek fobim var :(

Teşekkürler.

 
Eski bir apartmansa ve yalıtım yoksa rutubet sorunu yaşamanız çok olası, bizde teras da vardı ve cidden çok sinek böcek dolardı eve, ama uçan böceklerdi hepsi, hamam böceğine falan rastlamadım hiç.


  • kedili teyze  (08.11.22 23:26:22) 
Yok hocam bina maks 10 senelik


  • pavlis  (08.11.22 23:44:10) 
2005'te insaa edilmis bir apartmanin cati dubleksinde yasadim bi sure. hayvan gibi soguk oluyor, ama yalitim iyi oldugu icin kapilari kapatinca filan odalar guzelce isiniyor. evin tamamini konforlu sekilde isitmak cok zordu.

rutubet, cati akmasi vs genel olarak olmadi, ancak su istanbuldaki devasa firtina sonrasinda tavanda bir bolge lekelendi. istisna kaideyi bozmaz diyelim.

cati dubleksi oldugu icin ust taraf yamuktu evet, biraz daha sikis tepis ama alt kat gayet normaldi.

bocek sorunu pek yoktu, tum camlarda tel vs vardi ama son 3-4 yildir hic kullanilmiyordu, bu sene komple soktuk hepsini.

cati terasi olan bir tanidigim terasi cam balkona donusturdukten sonra hem isinma hem de genel temizlik bakim vs olarak acayip rahat ettigini soyledi.
  • taurina  (08.11.22 23:50:20) 
yazın da inanılmaz sıcak olacağını hesaba katın derim.


  • roket adam  (09.11.22 01:12:02) 
çatı direkt üzerindeyse yazın aşırı terlersin. özellikle istanbul akdeniz veya egedeysen hemen her gün duş almak zorunda kalırsın, güvercin seslerinden nefret edebilirsin, asansörün yoksa ayrı çiledir, özellikle tavan damlatıyorsa rutubet kaçınılmaz ki bu yeni evlerde de olabiliyor. bunlar çatı katında yaşarken hatırladığım dezavantajlar.

avantajlarına gelecek olursak gider tıkanırsa doğrudan senin evini su basmaz, en üst katta olmak daha iç açıcı ve varsa manzaralı bi evde yaşamak anlamına gelir, depremde evin yıkılsa dahi en yüksek kurtulma oranına sahip evde yaşıyor olursun, böcek, fare vs basma olasılığı diğer katlara oranla daha düşüktür, üst katın olmaması dolayısıyla daha az komşu dırdırı veya rahasızlığıyla yaşarsın...
  • johnnie w lker  (09.11.22 01:55:31 ~ 01:56:29) 
Çatının kapatılması tarzı bir yerse sıcak ve soğuğu hissedersin. Üstünde ayrıca çatı varsa daha az hissedersin.


  • seaman  (09.11.22 01:58:47) 
ben hali hazırda 8 senedir çatı katındayım, basitçe anlatayım;

öncelikle benim evin önü açık komple haliç'i görüyor. oldukça ferah. 12m2 teras var, mangal yapıyorum dumandan rahatsız olan yok. yazları evin içi sıcak oluyor, laptopu alıp terasda oturabilirsin. ev küçük olduğundan klima ile anında soğutabilirsin, kışın da kombiyi minimumda açsan bile ev acayip sıcak oluyor. kiralarda diğer evlere göre oldukça uygun oluyor. daha bir sürü avantajlarını sayarım aslında.

dezavantajları da çatı akıtıyordu ev sahibi ile anlaşıp yaptırdık şuan bir sıkıntımız yok. havalandırma eksiliğinden dolayı sadece banyoda hafif bir rutubet sıkıntımız var
ama duş sonrası banyoyu havalandırdığımda sorun kalmıyor. haşere sorunu yok.

martı sesi ve çatıda yürümeleri can sıkıyor. tavan alçak olduğu için ev basık duruyor.
  • durbidakka  (09.11.22 09:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.