[]

Windows ping komutu

Evdeki aynı networkte olan diğer bilgisayarların açık olup olmadığına bakmak istiyorum Windows CMD üzerinden. (Açık olduklarını biliyorum sadece terminal görüyor mu göremiyor mu onu denemek istiyorum)

Mesela diğer bilgisayarın ipsini de biliyorum ve

ping 192.168.1.5

diye komutu girince karşı bilgisayarı çoğunlukla bulamıyor Windows. Nedense 20 kerede 1 defa buluyor. Sonra tekrar 4 paket kaybediyor.

Bu ping denilen meret güvenilir bir network aracı değil mi yoksa benim Windows mu bozuk?

 
Ping de sorun olmamalı.
Ya networkde problem vardır ya da paketleri engelleyen başka bir şey.

Windowsu elemek için ben olsam live linux CD si ile açıp denerim.
  • kisa  (08.11.22 21:03:12) 
İşin komiği diğer bilgisayardada Windows var ve ondan buna ping atınca görüyor ama bu bilgisayar diğerini görmüyor. Anlamadım bu işi.

Neyse dediğiniz gibi bir de Ubuntu ile deneyeyim.
  • Mehmet Ersoz  (08.11.22 21:11:27) 
learn.microsoft.com

bunu yaptiktan sonra tekrar dener misin

edit: ping gitmeyen makinede yapilacak
  • nibba  (08.11.22 21:17:30 ~ 21:21:02) 
@nibba teşekkürler. gerçekten de bu rule ekleyince pingler çalışmaya başladı.

ama ping gibi basit bir şey için neden rule eklemek gerek ki özellikle local network için. Windows bu kadar güvenliği sert mi tutuyordu?
  • Mehmet Ersoz  (08.11.22 21:40:25) 
rica ederim. local network'te ozellikle son kullanici makinelerinde olmamasi gerek ama windows defender'in nasil algiladigina ve eger varsa guncellemeyle gelen degisikliklere bagli. microsoft'un bruteforce engellemek icin bazi fikirleri var belki ping tarafina da el atmislardir. kesin bir sey soyleyemem tabi ki benim evdeki server ve normal makinelerde defender vs hepsi kapali.

microsoft windows 10 ile beraber defender tarafina cok iyi yatirimlar yapti ve windows 8 zamani dalga gecilen windows defender su an son kullanici icin en iyi ve tek secenek diyebilirim.
  • nibba  (09.11.22 18:55:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.