[]

Akp'nin yeni anayasa telaşı

selamlar,

bu adamlar yeni anayasayı oluşturmak adına vekile ihtiyaç duyuyorlar ve en son hdp'yle görüştüler. akp'nin dediği şey başörtüsü konusunu halledelim ve lgbt'yi engelleyip aile kavramının korunması üzerine aile kavramında değişiklik yapalım şeklindeydi.

HDP ise “her türlü ayrımcılığa karşı” anayasa değişikliği önerdi.

gazetelerde yazanlara göre akp tarafından bir teklif metni sunulmadı ancak anayasa’nın “din ve vicdan özgürlüğünü” düzenleyen 24’üncü maddesi ile “aileye” ilişkin 41. Maddesinde değişiklik düşündükleri ilettildi.

şimdi, akp'yi tanıyan-bilen herkes bilir ki, bu anayasa teklifinde çok daha ciddi şeyler olacaktır. bu ifade edilen maddeler sadece toplumdan destek görmek içindir.

anayasa teklifinde ne olacak?
seçimlerle ilgili değişiklik, rte'nin yeniden seçilmesi, baraj vs? bahsedildi mi hiç? neler gündeme gelecek önümüzdeki günlerde.

ayrıca, lgbt konusunda hdp ile akp nasıl bir uzlaşıda olabilir ki? türkiye siyaseti için bile çok uç bir örnek değil mi bu?

edit: bahsi geçen konular önemsizdir demiyorum, ancak onların derdinin bu olmadığına adım kadar eminim.

 
Aslında bahsettiğiniz konular bir fay hattı yaratmak için yeterli. Kabul edilmezse biz aileyi korumak için lgbt zihniyetine karşı blablabla oysa chp zihniyeti vs vs vb diyecek bitti.

HDP içinde biz niye aleni şekilde Erdoğan karşıtlığı yapıyoruz kim olursa alabildiğimiz kazanımı alalım diye bir düşünce de var. Beklentileri karşılanırsa neden destek vermesinler ki. Bak Bahçeli ye.. Dünya dönüyor sen ne dersen de (:
  • anon1m  (08.11.22 19:47:02) 
Abi HDP oylarının %80'ini falan doğudan alıyor. Orada lgbt cart curt deme lüksleri yok. O kısmı sadece batıda Türk solcularını eylemek (ve Avrupalı destekçilerine göz kırpmak) için dile getiriyorlar, o kadar.

Geçen sene mi ne Said Nursi için müze yaptırmak istiyorlardı yoksa :)
  • plutongezegendegilmi  (08.11.22 20:14:10) 
asil amac anayasa maddelerini degistirmek degil, 360 milletvekilini bulup işi referanduma götürmek, referandumu da secimle birlestirip tüm secimi lgbti referandumuna dönüştürmek. referanduma gitmeden tüm meclisin oyu ile kabul edilse akp hic memnun olmayacak.

iyi parti icinden lgbti olmaz olamaz diyenler var, chp de az homofobik sayilmaz, saadet ve haydar baş in partisi kimseye anlatamaz lgbti isini. kürt oylarinin önemli bir kismi icin din önemli, akp son yillarda hdp ye kaptirdigi kürt oylarini geri alabilir.

hdp ye oy verdim her secimde ama cok iyi biliyorum ki akp her an agizlarina bir parmak calip kendi taraflarına cekebilir, hdp akp'ye chp'ye oldugundan daha yakin.
  • tadellesever  (08.11.22 21:11:28) 
amaç seçimle referandumu birleştirmek.

sandıkta iki soru sorulacak; başörtüsü ve başkanlık. e başörtüsüne anayasal hakları(!) da akparti veriyor görünecek.

başörtüsüne evet'i çakan, reyize de bi evet çakacak.

şimdilik görünen tüm hesap kitabı buna göre yaptıkları ki akpartinin en iyi yaptığı şey hesap kitap yapmak :)
  • brkylmz  (08.11.22 22:55:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.