[]

Gideceğim yolu abartiyorum değil mi?

Şimdi işime arabayla sabahlari 10-15 dk, gün içinde 8-9 dk olan bir yerdeyim
Sehrin iki durak dışında haliyle ne tam şehir havası var ne de çok sessiz. Tam arasi.

Köpek olduğu için bahceli yer ariyorum. Bir tane var bayadir, şimdi gözüme iyi gelmeye başladı çünkü kira ve bahçe olayi baya iyi (110m2 özel bahçe ve ardından sitenin kendi özel bahcesi de var).

Ama günde 30 dk toplam fazla yol yapacağım ve zamanında Türkiye'de günde 2.5 saat yolda geçiren biri olarak şimdi 10dkda eve varmaya o kadar alismisim ki gözüme acayip fazla geldi. Ama saçma olduğunu da biliyorum.
Normalde kiralik aradığım yerlerle arasinda toplamda günlük 10-15 dk falan oynar ama ocd gibi takılı kaldım buna.

Saçma di mi?
Benzin olarak da etkilemez çünkü öğlenleri eve geliyordum (iki saat öğle arasi), şimdi gelmem ya da çok seyrek gelirim. Bu şekilde günlük aynı km oluyor.

isteyip daha bulamadığım yerlerdeki evlerle kira farki 200-300 euro civari.

Tek ciddi fark; şehir merkezine öyle rahat rahat otobüs yok, olur da bir ihtiyac olursa zorlanirim.

 
Fransa övme amaçlı ironi değilse abartıyorsun.


  • dissendium  (08.11.22 18:06:20) 
Abi Fransa'da günde 2 saat yol giden adam da var, hatta sunu diyeyim; sehir merkezinde oturdum iki hafta ev ararken. Sabah 25-30 dk, aksam 1 saatte döndüm eve, 7 km mi ne ama deli gibi trafik var. Yaşadığım yerin trafiğini ovecek degilim, ondan sehirden kactim hep zaten :)

Yok vallaha insan alismisken sonra zor oluyor. Bu eve de ilk basta "yok ya uzak" dedim ama simdi hafiften isindim. Süper evler buldum ama 45 dk git, 45 dk gel acayip fazla geliyor. Ama aynı zamanda düzgün bir hayat için de abarti değil gibi geliyor.
  • logisticsmanager  (08.11.22 18:19:37) 
abartmiyorsun, insan alisiyor, o vakit senin vaktin ve kaybetmek istemiyorsun, istanbul ile karsilastirmanin anlami yok. eger bu evin yeri guzel, cevresi seni mutlu ediyorsa, evden aldigin konfor o sureye degiyorsa yap.

Fransa'da 2 saat yol giden benim, ile de france'da bahceli ev olsun dogayla ic ice olsun diye her gun iki saat harciyorum, degiyor mu bilmiyorum, paris e gitmem gerekmeyen bir bahar gununde degiyor, bahcede domates biber ekerken degiyor, yagmurlu sirret bir gunde degmiyor, herkes kendi hikayesine gore cevap verebilir...

bir de sen montpellier tarafindasi sanirim, misal ben buradaki bu uzun yol deneyimimden sonra montpellier'de calisip Saint-Guilhem-le-Désert'de yasasam bana hic koymaz, hafta sonrai full trekking yaparim mis gibi kirsal alan yol da yarim saat suruyor... hatta sosyal hayatinin vs iyi gelecegini bilsem cok daha uzaga bile gidebilirim ornek pezenas, sete filan...


duzeltme; sete o kadar da uzak degil gerci ama trafik olur muhtemelen : )
  • hewit  (08.11.22 18:39:39 ~ 18:41:15) 
kendi adıma konuşayım, o fazladan 30 dakika'nın 20 dakikası trafikte bekleyerek geçecekse olmasın, yok sürekli hareket halinde olacaksam bana uyar.

trafikte beklemekten nefret ediyorum, uzaklığın bir önemi yok yeterki hareket halinde olunsun.
  • selam  (08.11.22 19:43:31) 
ya zaten 15 dk yol gidiyorsun. 15 daha gitmen çok sıkıntı yaratmaz bence. bu çok da ciddi olmayan olumsuzluğa karşı evin pozitif yanlarını karşılaştır.


  • paintov  (08.11.22 23:29:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.