[]

kedi parazit aşıları

Merhabalar. 6 aylık bir kedimiz var. Kedinin 2 ayda bir iç ve dış parazit aşısı oluyor. Sözlükte okuduğuma göre çoğu kedi sahibi 3-4 veya 5-6 ayda bir parazit aşısı yaptırıyor. Fazlasının karaciğere zararlı olduğunu söylüyorlar. Acaba kedimiz daha küçük olduğu için mi daha sıkı aşı yapılıyor yoksa veterinerin kendi tercihi mi? Birde sürekli evde bulunan, başka hayvanlarla teması olmayan ve devamlı kuru mama ile beselenen kedilerde yine de parazit oluşumu bu kadar mı kolay?




 
7 yaşında kedim var. en son iç parazitini 2 sene önce falan olmuştur. evde kuru mama dışında her boka ortak olur. evden dışarı çıkartmıyorsan yaptırma bu kadar. (bizimkinin yanına eve sürekli gelip giden bakıp büyüttüğümüz yavru kediler de oluyor)


  • deranzo1  (08.11.22 15:38:25 ~ 15:40:23) 
Kedimin kuduz aşısını ilk yillar yaptırdım artık yaptırmiyorum zaten riski yok.

Karma aşısını yılda bir kere, iç paraziti de yılda bir kere yaptırıyorum. Bir de dışarı çıkarmadan önce dış parazit, o da senede birkaç kez.

Fazlası gereksiz. Dışarı çıkmayan hayvana niye 2 ayda bir pire ilacı yapılsın, ya da sürekli kuru mama ve pişmiş yiyecekler ile beslenen, dışarıya neredeyse hiç çıkmayan hayvana iç parazit nasıl bulassin.
  • sanguine  (08.11.22 16:17:53) 
veterinerlere ne zaman sorsam iki ayda bir yaptır diyorlar, bir ara kendim ilaçlarını alıp yapıyordum ama şahsi tecrübelerime göre dediğin gibi başka hayvanlarla teması olmayan ve devamlı kuru mama ile beslenen arada kaliteli bir yaş mama yiyen kedilerde parazit falan oluşmuyor. ben de yılda iki gibi yapıyorum, onu da yapmayan arkadaşlarım var. benimki 11,5 yaşında, hiç parazit sorunu olmadı, akrabalarında da hiç olmadı.


  • tiny penny  (08.11.22 16:19:17) 
Kedi küçük. Bağırsak florası dengelenene kadar iç parazit önemli. Dış parazitin normali 3 ayda birdir (sizin vet biraz abartmış). Tüm aşılar için veteriner takvimini takip edin. Kedi büyüdükçe aşı takvimindeki aşı sayısı azalıyor. Eğer kedi sokağa çıkmıyor ve yüksek katta yaşıyorsanız dış paraziti sadece yaz başında da kullanabilirsiniz. Ama ayakkabınızla, pantolonunuzla bile dış parazit getirebileceğinizi bilin.

Ayrıca iç parazit önemli. Kuru mama yese de iç paraziti olabilir.
  • prole  (08.11.22 16:32:45 ~ 16:33:42) 
Kardeşimin kedisinin veterineri ayda bir aşı yapacağız demiş ve ben karşı çıkmıştım. Yani parazitlerin daha kolay ortalıkta kol gezeceği yaz aylarında belki bir defa sıklığı arttırılabilir ama minimum sıklık 3 ayda bir olmalı diye düşünüyorum eğer kedinin yaşam şartları iyi ve dışarı ile teması yoksa.


  • Jazz  (08.11.22 17:42:36 ~ 10.11.22 16:34:46) 
Yeni kedi sahibiyim cogu veteriner asagidaki gibi beyan veriyor.
Ozeti evdede olsa dis etkenden bagimsizda olsa ayakkabi mama gibi yerden parazit kapip hasta olabilecegi ve sana bulastiracagi..


youtu.be
  • eja  (09.11.22 14:11:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.