[]

Kablosuz mouse sorusu

Yıllardır logitech m185 model mouse kullanıyorum. Boyutu, pilinin çok dayanması, sadeliği falan hoşuma gidiyor baya. Ama yıllardır hep aynı sebeple eskitiyorum mouseları. Orta tekerlek tuşu bozuluyor. Yani ileri geri döndürmede sıkıntı yok ama yeni sekme açmak için basılan tekerlek tuşu bir-iki yıl sonra gidiyor. Liseden (hatta orta okul bile olabilir :d) beri aynı model aldığımı düşünürsek bu 12 senede bozduğum tahminen altıncı mouse'u elimde tutuyorum.

Yani dediğim gibi memnunum ve aynısını alıp geçebilirim hazır indirim de varken(ne kadar var tartışılır ismen mi var cismen de var mı bilmiyorum).

Ama hazır indirim varken şöyle daha oyuncu mouse'u bi şey mi alsam. DPI'ın aşmış olmasını gerektirecek bi oyun oynamıyorum aslında ama ek tuşlara alışırsam hayatımı kolaylaştırabilirler belki.

Geçen sene kablolu bi mouse alıp iki gün kullanamadan kardeşime hediye etmiştim o yüzden kablolu istemiyorum kesin olarak.

Fiyat olarak şu an piyasayı bilmemekle beraber 1500'e çıkabilirim cidden güzel bi modelse (m185 şu an 160 lira falan gerçi lol)

Yani aradığım özellikler

kablosuz
çok dana gibi olmayan ya da şekli kayık olmayan (daha ergonomikler herhalde ama alışamam bu saatten sonra)
malzeme kalitesi önemli, şık olması da artısı olur tabii

yani günlük hayatımın büyük bi kısmını bilgisayarda geçiriyorum o yüzden mouse önemli. Hayat kalitemi artıracak bir mouse'a paraya acımam çok.

 
logitech 305 öneririm şahsen. hem sade, hem şık bence. gayet de kullanışlı. pili de çok uzun gidiyor. 6 ay oldu, her gün bilfiil kullanıyorum hem iş hem oyun için, hala pil değiştirmedim.

www.amazon.com.tr
  • dunga  (08.11.22 12:11:10) 
Hocam uzun uzun yazacaktım ama alt tarafı mouse. şu ana kadar hep g300s kullandım, f/p ürünü ama her sene düzenli kablo yerinde temassızlık oluyordu. Paraya kıyıp g502 kablosuz aldım geçen sene. indirimde 1000 vermiştim. ama baya artmıştır. Gerçekten parasını hak ediyor. Makro tuşları benim çok işime yarıyordu. Bunları çok kullanmıyorsanız daha ucuz modellere bakabilirsiniz.


  • Erestor  (08.11.22 12:19:34 ~ 12:20:25) 
Bence infinite scroll denilen modellerden al, ona alışan bırakamıyor. Bendeki kablolu model olduğundan öneremiyorum.


  • vizivozo  (08.11.22 12:41:13) 
orta tuşun altından içteki butona doğru uzanan plastik çıkıntı aşınıyor, kırılıyor. içini açıp plastik çıkıntının bastığı butonun üstüne -japon olmayan bi yapıştırıcıyla- bi parça karton-plastikimsi bi şey yapıştır, böylece butonu çıkıntıya yaklaştır. internet bunun vidyosuyla dolu.

yine içini açıp pille çalıştırıp esas orta butona bastığında çalışmıyorsa buton-sviç bozuktur, ki çok düşük ihtimal, fiyatı 3 lira.
ozdisan.com

yenisini takmaya havya lazım, evde yoksa, bulamazsan birinden, 60watt havya 75 lira. evde dursun lazım olur.
  • comp  (08.11.22 12:44:46 ~ 13:08:23) 
@comp'un dediği gibi orta tuş aslında 2-3 liralık basit bir tact siviç. mouse'un içini açıp şu linkten filtreleme yaparak uygun bir tane alabilirsin.

www.ozdisan.com


haa yok illa mouse alacam diyorsan logitech m705 gayet başarılı.
  • birmilyonunvarmi  (08.11.22 17:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.