[]

yıllık enerji tüketimiyle günlük nasıl hesaplanır

mesela şu dolabın
www.hepsiburada.com
318 kwh yıllık yazıyor ama günlük yok.
1 kwh 2 liraya yakın. yani 632 lira yapıyor. yıllık 632 lira çok az geldi bana. yanlış hesap mı yapıyorum?

 
Yıllık 632TL neden az geldi size? Normal. Ortalama bir değer daha az harcayan dolaplar da var.


  • pispinti  (08.11.22 09:43:21) 
Hesap doğru ve normal. Ama evde aylık 240 kwh üstü elektrik harcıyorsanız (ki misal ben harcıyorum), fiyat 2,5 liranın üstüne çıkıyor. O zaman 600 değil 800 liraya çıkıyor hesap.


  • plutongezegendegilmi  (08.11.22 09:54:40) 
Doğru hesaplamışsınız. Ama 632 lira az değil.
Ayrıca buzdolabının bilgisinde verdiği "yıllık enerji tüketimi" büyük ihtimalle buzdolabı kapağının hiç açılmadığı, bulunduğu odanın hiç çok sıcak olmadığı ideal senaryo için hesaplanmıştır. Bu bilgi değil de tahmin.

Kimi insan buzdolabını günde 3 defa açar, kimisi 40 defa. O da tüketimi etkileyecektir. Veya buzdolabının bulunduğu oda yazın güneşle, kışın kaloriferle ısıtılıyorsa o da tüketimi artıracaktır.

Hesap 632 lira olarak görünse de ben 1000 lira olarak plan yapardım.
  • michael_knight  (08.11.22 10:46:11) 
bu buzdolap f sınıfı olduğu halde 600 lira yıllık yani aylık 50 lira. a sınıfları hiç mi yakmıyor yani :D


  • ShadowOfMoon  (08.11.22 11:03:19) 
Enerji sınıfı etiketlerinin sistemi değişti. Eski sistemde aşağı yukarı A+ anlamına geliyor.


  • pispinti  (08.11.22 11:31:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.