[]

fiyatlar daha da artmadan ne alınır?

elimdeki nakit para ve her ay maaşımın bir kısmıyla sürekli bir şeyler alıyorum. para türk lirasında amaçsız kalınca sinirim bozuluyor çünkü her an her şeyin fiyatı yükseliyor. ara ara biraz altın alıyorum, onun dışında son aylarda macbook, iphone, airpods, kindle, logitech klavye-mouse vs. aldım. hatta çok ihtiyacım yokken gidip herschel çanta bile aldım. bu ay da yeni bot-kışlık mont alacağım ama sonrasında sizce ne almalıyım? ps5? monitör? (arada sırada tasarım yaptığım ve film izleme zevkimi artırmak için olabilir bu) bunlar dışında aklıma bir şey gelmiyor. öneriniz var mı?




 
ihtyaçlarını almışsın, bundan sonra sana tavsiyem hisse al.
1 sene sonra bana dua edersin =)

  • rentts  (07.11.22 14:15:58) 
Ömrünü doldurmuş ya da doldurmaya yakın beyaz eşyanız varsa acilen yenileyin. Özellikle çamaşır ve kurutma makinelerinin fiyatı çok kısa sürede %150 arttı. Robot süpürge düşünebilirsiniz. Bunun dışında eğlence için gerekli her şeyi edinmişsiniz. Mevsim kış, çay-kahve makinelerine bakabilirsinşz.


  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (07.11.22 14:18:35) 
bu şekilde harcamalar yaparak para kazandığını düşünüyorsun ama aslında normalde ihtiyacın olmayan şeyleri aldığın için para kaybediyorsun. enflasyondan dolayı satın alımlarını öne çekiyorsan, sadece ihtiyacın olan şeyleri alacağına emin ol. onları da max taksitle al. onun dışında zaten ihtiyacın olmayan şeyi alma. paranı da türk lirasında tutma, dolara falan koysan bile olur, ama boşa harcama yani.

bot demişsin mesela bot ve montlar zaten pahalı şu an, kuru da herkes 25-26'ya göre ayarlamış durumda. ihtiyacın varsa al yani yoksa çok büyük indirim olmadığı sürece girme derim.
  • roket adam  (07.11.22 14:20:13) 
Ev temizliğine meraklıysanız buharlı temizleme makinesi alabilirsiniz. Yer silme, koltuk silme, cam silme vs her şey mükemmel ve ev pırıl pırıl oluyor. Yer silerken deterjan da kullanmıyorum artık ve banyo pırıl pırıl kalıyor. Evde hayat kalitesini artıran bir şey.


  • titanic kemancısı  (07.11.22 14:23:30) 
Bana şu şartlarda, şayet yatırım yapmak için kayda değer bir miktar da ayrilamiyorsa, mal değil de hizmet almak daha mantıklı geliyor. Eğitim olur, dil kursu olur, psikolojik danışmanlık olur, masaj olur...


  • encokbenisevinnolur  (07.11.22 14:56:11) 
Roket adam hakli. Ben survivor moda gectim sadece elzem seyleri aliyorum cunku sonrasi belli degil. Al ver ekonomiye can ver devrinde degiliz maalesef.


  • kuzey li  (07.11.22 15:04:05) 
Ben hep kullandığım şeyleri senelik stokluyorum genelde. Mesela güneş kremi.


  • jazzabel  (07.11.22 15:08:15) 
boyle amacsiz alisveris yaparak kar edemezsin. bu davranis alisveris bagimliligi, finansal olarak baska bir temeli yok. turk lirasinda kalmak istemiyorsan doviz alirsin, hisse alirsin vesaire. turk lirasinda kalmak veya gereksiz canta almak tek iki secenek degil... ki bence dogru duzgun kullanmayacagin ve 2-3 seneye modasi gececek teknolojisi eskiyecek ivir zivir yigmak turk lirasinda kalmaktan daha kotu.


  • hot potato  (07.11.22 15:14:59 ~ 15:35:11) 
savasta veya kitlikta degiliz, abartmayin. edecegin 30-40 lira kar, evinde koyacak yer bulamayacaksin,, dertsiz basina dert alacaksin.


  • baldur2  (07.11.22 15:26:47 ~ 15:27:25) 
Uygulamanız biraz saçma çünkü ihtiyacınız olmayan şeyleri de alıyorsunuz. Düzenli olarak dolar alıp paranızı USD vadeli hesaplarda tutabilirsiniz. Gereksiz alışverişten iyidir.


  • pispinti  (07.11.22 15:46:37) 
fobot süpürge + dyson süpürge + hisse


  • benaslinda  (07.11.22 17:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.