[]

ODTÜ Teknokent ulaşım sorunu

Merhaba,
ODTÜ Teknokentte yeni bir pozisyona başladım. Ankara'ya yeni taşındım. Yaşamkent tarafında oturuyorum. Ulaşım çok problemli görünüyor. Otobüs ve metroyla bir saati aşıyor, o da en iyi ihtimalle. Sokak köpekleri de cabası. Arabam yok. Dolmuş ise çok dolu olduğu için almıyor, 45 dakika beklemek zorunda kaldım geçen gün. Ulaşım için bir alternatif var mıdır? Bu civarda servis falan var mıdır? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen? Teşekkür ederim.



 
Hayırlı olsun hocam. Teknokent'in servisleri vardı eskiden, fiyatları da fena değildi (ve şirketler çoğunlukla karşılıyordu). Artık yok mu onlar?

Bi diğer alternatif de aynı bölgeden giden birisiyle araba paylaşmak olabilir.

Ama odtü teknokent böyle bi yer maalesef. Dünyayı değiştiriyoruz bıdı bıdı diye bi araba kafa ütülerler, ama daha ulaşım veya köpek sorununu çözmekten acizler :/
  • plutongezegendegilmi  (07.11.22 13:40:25) 
@plutongezegendegilmi Teşekkür ederim. :) Maalesef artık servis olayı yok gibi görünüyor, ya da bir şekilde ben bulamadım. Şehirde de yeni olunca giden gelen birini bilmiyorum belki buradan ilgilenen biri çıkar dedim bir ihtimal. Köpeklerin de köpekliğinden şüpheliyim, at olma ihtimalleri çok yüksek bence.


  • stormborn  (07.11.22 14:18:45) 
Biz kampüse otobüsle gelip, kimlik gösterip içeri girdikten sonra minibüs bekleyip, minibüse 1 tl (çoooook yıllar önce) verip ya da ücretsiz öğrenci servisine binip, yokuş bitince, ya da minibüsler dönecekse teknokente yakın bir yerde inip yürüyorduk. Arabası olmayan insan için işkence ama katlandık. Köpekler saldırgan olabiliyor, özellikle baharda üredikleri zaman (kısırlaştırılmamışlardı o dönem) yavrularını korumak için (o yollar da ıssız oluyor hep). Bence minibüsle idare edip araba almaya odaklanın illa orada çalışacaksanız. Tahmin ederim ki durum hala aynıdır, hiç şaşırmam.


  • kurbanlik koyun  (07.11.22 15:52:22) 
kurbanlık +1 demeye geldim :)

Hayırlı olsun bu arada.
  • dreamnesiac  (07.11.22 17:18:14) 
Toplu ulasim Ankara'da deneyimlediginiz uzere oldukca kotu durumda. Herkes lanet gelsin otobusune de dolmusuna da belediyesine de diyerek imkani varsa araba alip trafige cikiyor, isler herkes icin daha da kotuye gidiyor. Sizin icin de, eger kisa vadede Ankara'yi veya Yasamkent'i terk etmeyi dusunmuyorsaniz, araba muhtemelen tek kalici cozum olacaktir.

Odtu ici ulasim icin saatleri uyar mi bilemem ama kampus ringlerine bi goz atabilirsiniz.

tim.metu.edu.tr
  • jnlbnnn  (07.11.22 18:47:26) 
yukarıdaki cevaplarda neden ODTÜ içi ulaşımdan bahsetmişler anlamadım. Neyse ki ben işletme yemekhanesinde çadır kebap'tan bahsetmeyeceğim.(bakalım)
Odtü'nün metrosu var. Daha iyi bir ulaşım dünya üzerinde yok. Koru'ya kadar da otobüsle gitmek durumundasınız. Gerçi o istikamette neye binseniz Koru metrosundan geçer.
Ya teknokent tarafında inip yürüyeceksiniz -Silikon, galyum ya da Türk Telekom binasına rahat yürünür- ya da A1'de inip dolmuşa bineceksiniz. Otostop da çekebilirsiniz. Parmağınızı yukarı kaldırırsanız teknokent aşağı indirirseniz merkeze gitmek istediğinizi (öğrenci) belirtiyor oluyorsunuz. O saatlerde kapıdan girip teknokente gidecek olan olabilir.
Yolculuk toplamda bir saatinizi alır gibi fakat yapacak da bir şey yok. Bu arada araba alırsanız sadece teknokent kapısından girebilirsiniz ve sanıyorum ki otopark hala problemdir. Ama aracın artık bir avantajı var. Eskişehir yoluna çıkmadan arka yoldan yaldır yaldır gelebilirsiniz.
On yıl öncesinin bilgilerini yazdım o yüzden hata varsa kusura bakmayın ve hayırlı olsun.

Son olarak çadır kebap'ın efsane bir aşçısı vardı. Öğlenleri özel tabaklar hazırlıyordu. Gelen insanları hatırlayıp "dün mantar soslu tavşanı beğenmiş miydiniz, bugün cevizli börülceyi denemenizi çok isterim" kıvamında yemek imkanı sunuyordu. Hala var mıdır bilmem ama deneyimlemenizi tavsiye ederim.
  • sparkle kiddle  (07.11.22 19:28:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.