[]

çocuk/bebek (20 aylık)burun açmayı nasıl yapıyorsunuz?

bebeğimizin burnu arada tıkanıyor, yapabildiğim süreçte burun açma serumu sıkıyorum ama çekmiyorum. zaten serumu zar zor yaptırıyor, ortalığı ayağa kaldırıyor. ben de yapmak istemiyorum. bağırsa da çağırsa da yapmalı mıyım?




 
çekmiyorum dediğiniz burun aspiratörü mü? yeğenlerde burun aspiratörü ile çekiyoruz.


  • inheritance  (07.11.22 09:31:06) 
burun aspiratorü kullanmak bebekler için iyi değil. açmaya çalışmayın onun yerine her gün yıkayın bebeği. yavaş yavaş açılır.


  • nuisance  (07.11.22 09:41:47) 
doktor serum fizyolojik ve burun aspiratörü önermişti bize. dışardan bir müdahale olduğu için bizim bebeğimizde benzer tepkileri veriyordu ama burnu açılınca şikayet etmeyi bırakmaya başlamıştı.


  • fernandoenes  (07.11.22 10:30:36) 
20 aylık, sümkürmeyi yavaştan öğretebilirsiniz sanki. Bizimki sizinkinden birazcık ufak ama öğrendi, valla rahat ettik.


  • physcos physcos  (07.11.22 10:36:25) 
5ml serumlar 3-4 aya kadar kullanışlı sonra paket serum fizyolojik alıp (100-150-200 ml) şırınga ile 5 ml tek burundan vermeniz lazım. diğer burundan çıkıyor zaten, özellikle sümüklü hastalıklarda iyileşme süresini kısaltır. tıkanıklık için önce oda nemlendirmesi öneriliyor ama.
tr.aliexpress.com
ben şunlardan aldım birkaç paket, eşe dosta da verdim dua alıyorum
  • ruz  (07.11.22 12:39:22) 
bize doktor aspirator onermemisti sterimar sıkıyoruz sadece biz dogdugundan beri. ama oyle hasta olacak kadar kotu tikanikligi olmadi simdilik o yuzden cekmek de pek gerekmemisti. bir de nazonem var yagli fisfis. tikaniklik olursa sabah aksam kullanin demisti doktor birkac kez onu kullandik ama sonra yine cekmek gerekecek bir durum kalmadi biraktik. her gece yatirirken sterimar sıkıyoruz sadece. duzenli yaptigimiz icin belki de baska isleme gerek kalmamistir bilemiyorum. bu arada banyo yapinca da guzelce aciliyor burun, belki sıklıkla buharli banyo yaptirmayi deneyebilirsiniz.


  • in vino veritas  (07.11.22 13:05:24) 
Burun açmak bizimki için de büyük sorun. Sprey sıktırmıyor. Kullandığımız sprey xlear, burnu yakmıyor ama yine de kullandırtmıyor. Alternatif yöntemler deniyoruz. Mesela gece odaya vicksli sıcak su koymak, yakasına vicks sürmek. Bir de soğana karanfil saplayıp baş ucuna koyuyoruz. Geceleri bayağı rahat uyutuyor.yatak odası lahmacuncu gibi kokuyor ama olsun.


  • curukturpkokusu  (07.11.22 14:01:04) 
benimki de çığlık çığlığa ağlıyor ama arada mecbur yapıyorum. genelde banyo yaptırıyorum, açılıyor burnu.


  • deartheodosia  (07.11.22 16:27:38) 
Ben avucuma sıcak su doldurup burnunu batiriyorum. Nefret ediyor yani. Çok batırinca kötü oluyor boğazına gidiyor. Az batiriyorum. Yumusayinca sumkuruyor. Tek burun deligini parmakla bastiriyorum ki diğerinden kolayca güçlü sumkursun. Ya da iki elimle burnu yarım kapalı yap, o sumkurunce kapatip kpatip Acin çabucak.


  • bir varmis bir yokmus  (08.11.22 00:19:49) 
büyümüş artık, benimki de 26 aylık. çare: sümkürmeyi öğretmek ve arkadaşların belirttiği gibi duş. bebekken serum vs oluyordu ama artık istemiyor sizinki gibi.

bizimki filleri çok seviyor ve fillerin burundan püskürtmesi taklidini yaparak öğrettik.

savannah belgeselleri ve gökkuşağı ruby çizgi filmindeki ling ling sağolsun.
  • bisorumvargaliba  (08.11.22 02:30:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.