[]

almanca sorusu

anadili türkçe olan, c1 düzeyinde ingilizce bilen biri; hayat memat meselesi haline getirmese ama ciddiye alsa, haftada 25 saat çalışmayla vs ne kadar sürede b2 düzeyinde almancaya sahip olabilir?
bunu etkileyebilecek çok fazla faktör olduğunu bilmekle birlikte etraftan başarı ve başarısızlık hikayeleri duymak istediğim için sordum.

kendim araştırdığımda şöyle bir bilgiye rastladım;

German is rated as a category 2 language and considered to be similar to English. The FSI estimates that German takes approximately 30 weeks, or 750 classroom hours to learn.

 
bu b1/b2/c1 falan cok muglak seyler. ingilizce bilmek cumle yapisi benzerklikleri falan uzerinde konusursak elbette faydali olur ama benim oyum 6 ayda b2'nin mumkun olmayacagi yonunde.

mesela universite hazirlikta ingilizce ogrenmem 9-10 ay haftada rahat 50+ saat uzerine gitmeyle olmustu, o zamanki sene sonu seviyem anca b2'dir dusununce. Kaldi ki
i) sene basinda zaten biraz ingilizce biliyordum
ii) ingilizce almancaya gore cok daha kolay bir dil

sonuc olarak b2'nin herkese farkli sey ifade ettigini goz onunde bulundursak bile hakkini vererek ogrenmek haftada 25 saatle 2 seneyi bulur, gidip almanya'da yasamadikca.
  • hot potato  (07.11.22 01:16:30) 
6 ayda b2 yaparsın diyenler almanca biliyor mu merak ettim.

hocam eğer daha önce hiç başlanmadıysa yani sıfırdan başlanıyorsa belki altı ayda sıkı bir çalışmayla tümüyle olmasa da orta seviyede dilbilgisini öğrenirsiniz. Almancanın syntaxta yaşatacağı şokun etkisi daha yeni yeni geçmeye başlar.

Muhtemelen diğer tüm yetileriniz temel - temel üstü seviyede kalır. Bunu bir haber dinlediğinizde ya da ciddi konuşmaya kalktığınızda ya da yazarken fark edersiniz.

Genelde insanlar biraz dilbigisi kurallarını öğrenince dili öğrendim sanıyor ama aktif kullanmaya gelince patlıyorlar. Bu da aşılması gereken bir süreç dil öğrenmede. Zaman gerektiren bir şey doğal olarak.

İstisnalar tabii vardır ama almancayla vakit geçirmiş kişilerin büyük çoğunluğu bana katılacaktır. her yönüyle b2+ c1 gibi seviyelere gelmek emek gerektiyor. biraz sürer.
  • AlsterWasser  (07.11.22 01:34:10 ~ 02:39:09) 
2-3 yıl sürecektir diye düşünüyorum ben de c1 almancası olan biri olarak. bu arada bir dile günde 3.5 saat çalışmak da çok ama çok zor, yani sürdürülebilir olduğunu düşünmüyorum bu sürenin. bir süre sonra 1-2 saate düşer.

izlenme kasan youtuber'lar ya da kurs satıcıları tabii ki 2 haftada halledersin diyecek. bence gerçekçi olmak lazım.
  • roket adam  (07.11.22 09:51:30 ~ 09:52:15) 
b2 sınavını geçecek seviyeye belki non-stop 6 ayda gelinebilir ama çok uç bir nokta olur. b2 oldum demek için ise en az 2 yıl gerekir.


  • bohr atom modeli  (07.11.22 11:58:03 ~ 12:00:09) 
Almanca öğrenen biri olarak yazayım.

Almancanın İngilizce ile çok alakası yok.

Almanca grameri İngilizceyi 10'a katlar. Sırf o yabancılığı atmak 2 3 ay sürüyor.

Siz en az 1 yıl olarak planlayın.
  • dissendium  (07.11.22 12:31:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.