[]

Yazı dilinde sürekli isimle hitap eden insan

Ya bunun d.s butonu ile sunulacak bir soru olduğunun farkındayım ama sormak istiyorum cidden.

Bişilerden bahsediyor, illa ki adımı yazıyor.
"bugün şunu yedim bruce, muhteşemdi!"
"çok kötü bir gün geçirdim bruce inanamazsın"
"bruce bunu kesin denemelisin"

Sohbet akarken yapıyor bunu, hadi ilk mesajda anlıyorum ama rahatsız edici bişi değil mi?

Neden diye düşünüyorum kendi kendime... Ben de arada yaparım ama bi ima bi bişi içerir. Öyle durup dururken yapılınca itici geliyor.

Sizi rahatsız edecek bişi mi, dikkatinizi çekti mi? Altında yatan bişi var ama nedir çözemedim.

 
bu sorunu anlamadim bruce
bruce gercekten sorun bu mu?

bence de rahatsiz edici uzaktan seslenmedikce adimin zikredilmesini sevmiyom
  • ala09  (06.11.22 23:44:36) 
en yakın arkadaşlarla bile ciddi bir şey konuşurken (mesela) "ya abi bilmiyorum ama..." yerine "ya bruce bilmiyorum ama..."ya dönüşebiliyor yazışmalar bazen.

ya da "bruce o kadar kötü oldum ki anlatamam" falan gibi ifadeler geçebiliyor ama hani bunlar derin duygulardan ve olaylardan bahsedilirken yapılan şeyler.

sohbetin genel akışında çok suni ve samimiyetsiz gibi gelirdi bana da sanırım.
  • blatta hiberna  (06.11.22 23:51:48) 
Bence güzel bir şey. Demeyi de duymayı da severim. Özen göstermekle ilgili gibi geliyor bana.


  • ruhen hastayim ben  (07.11.22 00:04:58) 
Biraz bana amerikan filmi dublaji gibi geldi orneklerden, belki oyle bir tarz edinmis olabilir. Ben ozellikle rahatsiz edici bulmadim, senin zaten hazzetmedigin biriymis.


  • hot potato  (07.11.22 00:23:37) 
daha ds'lik bir isim mevzusu:

konuşulan kişinin kendi arkadaşlarını ismiyle anlatması.

"sonra burcu şöyle yaptı."

burcu kim????
  • edgenabby  (07.11.22 00:41:07) 
Ben de böyleyim. Sanırım sözel olanı yazıya olabildiğince entegre etmekten kaynaklı. Hatta yazarken sürekli bir şey sormak istiyorum, bir şey diyeceğim, bir şey söyleyeceğim vb çok kullanıyorum. Bazen karşıdakiler senin gibi böyle tepki verebiliyor. Özetle altında bir şey yok yani sesli düşünmekten ve bunu olduğu gibi yazıya aktarmakta kaynaklı.


  • Amaranta ursula  (07.11.22 08:44:02 ~ 08:44:41) 
Asiri rahatsiz edici. Katiliyorum. Insan surekli ismini duymak istemiyor. Yani zaten ordasin ve sana konusuyor, niye illa isim bi de?
Bu kadar olmasa da annem de yapiyor bunu, mesajda bile. Ben bazen uyariyorum ama aliskanlik tabii degismiyor

  • mor oje  (07.11.22 08:50:26) 
kendi ismini duymayı seviyor, o yüzden sana da isminle hitap ediyor. sen de ona hitap etmeye başlarsın diye. bilinçli ya da bilinçsiz yapıyor olabilir.


  • nolmus yani  (07.11.22 10:44:54) 
kasıntı bir tip hiç sevmem. yüzde yüz eminim bilerek yapıyordur


  • Hallegadola  (07.11.22 11:42:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.