[]

Odaya dogalgaz peteği ekletmek için?

Sistemi tekrar çizdirip igdaş tan izin mi alınması gerekir?
Ya da ne yapmam gerekir?



 
evet. sonra igdaşınızın onayını almış bir firmayı proje çizdirmek için çağırıyorsunuz. sonra onlar bütün süreci üstleniyor. firmanın onaylı olması burada önemli.


  • ich bin stumme  (06.11.22 18:48:12) 
Gaz borularının üzerini mutfak dolabı vs. bir şey ile kapattıysanız hiç proje işine girmeyin derim. Boruların açıkta olmasını istiyor igdaş. Hazır tesisat varsa bir tesisatçıya peteği ekletip geçin derim.


  • en bi orijinal  (06.11.22 19:14:37) 
Evet sistemin yeniden uzman bir kuruluş tarafından gözden geçirilmesi ve hesaplanıp çizilmesi gerekir ancak petek ekletmek için igdaş'tan izin almanız gerekeceğini sanmıyorum. Zaten en başta da sizin ısınma hattınıza bakmıyorlar. Onların ilgilendiği, kombi ve ocağınıza kadar giden hat ve bu ilgili makinalara bağlantının düzgün çalışması ve bütün bu işlemlerin onaylı kuruluşlar tarafından yapılması.

Ancak, öncelikle petek eklettiğinizde oluşacak basınç farkı için kombinizde de bir değişiklik, ekleme gerekecek diye bakmanız gerekecektir. Kombi değişecekse de işte o zaman igdaş'tan izin almak gerekebilecektir.

Ayrıca asıl önemli olan eğer bina merkezi ısıtma ise, bu değişikliği yapmadan önce kat malikleri kurulundan izin almanız gerekebilir, buna göre de ödediğiniz ısınma payı değişebilir. Eğer merkezi ısıtma sistemini ısı pay ölçer ile kullanıyorsanız da, payınız zaten ısı pay ölçere göre belirlenmeye devam edecektir ancak petek eklemenin mevcut sistemin sağlığı açısından nasıl bir durum oluşturacağı ile ilgili olarak rapor istenebilir.
  • yeninesiltupcu  (06.11.22 19:28:44 ~ 19:30:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.