[]

Vasıflı iş Türkiye vs Vasıfsız iş Amerika , hangisi ?

Hangisini tercih edersiniz. Bir tarafta saygın duyulacak bir mesleğiniz var ama çalışma şartları kötü maaş kötü zor geçiniyorsunuz. Diğer tarafta vasıf gerektirmeyen fiziki güç harcadığınız bir iş ama iyi hayat şartları.

Açıkçası bu soruyu sormamın amacı ; etrafımda Türkiye'de tutunamayan, beceriksiz, tembel ne kadar adam varsa yurtdışına özellikle Amerika'ya gitmek istiyor. Ben kendime vasıfsız işleri yakıştıramıyorum, kendimi geliştirip mesleğimle ilgili bir iş bulursam giderim anca.


 
ABD deki iş ve imkanları ile ilgili veriler bilgiye mi dayalı yoksa varsayım mı? Yani oradaki şartları kesin olarak biliyor musunuz. Dil bariyeriniz var mı?
Bence de eğitiminizin ve deneyiminizin gerisinde bir işe girmek olacak iş değil zorluk yaşarsınız.

  • anon1m  (05.11.22 21:53:35) 
türkiye'de vasıflı iş.


  • Erestor  (06.11.22 00:46:58) 
Vasıflı işçi Avrupa'nın en çok aradığı insan. Bir işçinin vasfı burada ortaya çıkmaz mı? Biri mesleğini yurt dışında, özellikle Avrupa canhıraş ararken yapamıyorsa ve Türkiye'de it gibi çalıştırılıyorsa o adam vasıflı mıdır, vasıfsız mıdır?

Tıp doktorları ve savunma sanayiinde çalışan mühendisler dışındaki işçilerin (özellikle mühendislerin) vasıflı iş yaptigini sanmıyorum. Çoğu iş takibi yapıyor veya satış mühendisliği adı altında tacirlik. Mühendislik sektöründe şunu çok rahat söyleyebilirim, lise diplomasının yeterli olduğu işleri yapıyoruz.

Bence vasıflı bir iş yapmıyorsun. ABD'ye git.
  • kullanilamayan ruhumuzlar  (06.11.22 01:37:37) 
Vasıfsız işten kasıt garsonluk, kuryecilik gibi işlerse bunlara her yerde hayır. Fiziksel güce dayalı işleri yapan zaten Türkiye'de de iyi kazanır. Sanayideki araba tamircisi mühendisten fazla kazanıyor. Kaç kişi sanayiye girmek ister..


  • seaman  (06.11.22 02:31:24) 
Turkiye'de dunya ile rekabet edebilecek seviyede urun ya da hizmet ureten buyuk ve kurumsal firmalarda calisan vasifli kisiler Amerika'da da sorunsuz is bulabilir, kisa surede iyi bir yasam standardi yakalayabilirler. Bu grup icin Amerika'nin kapilari her zaman acik zaten.

Yukarida yazdigim gruba dahil olmayan, Turkiye'de kendini vasifli sanan, saygin(tr'de) meslege sahip olan buyuk bir cogunlugun Amerika'da vasifli is bulmasi cok zor. Tasra universitesi mezunu muhendisler, mimarlar, ekonomistler bu gruba dahil. Hatta bu grubun vasifsiz is bulmasi bile zordur.

Amerika'da vasifsiz iste calisan insanin hayati kolay degil. Kirasi, bir suru vergisi, faturalari falan derken belini dogrultacak zaman dahi bulamaz. Ne uzar ne kisalir. Yerinde sayar, buna ragmen elinde Iphone 14 olabilir. Amerika'da vasifsiz isi goze alanlar genellikle yukarida yazdigim ikinci gruba dahil olurlar.

3. grup; bazi kisilerin icin sadece ozel durumlarindan dolayi Amerika'daki bu tur vasifiz isleri yapmalari, Turkiye'deki saygin bir meslege sahip olmalarindan daha iyi olabilir. Bu tabi diger ikisine gore cok daha kucuk bir grup.
  • thetruenorthstrongandfree  (06.11.22 07:34:45 ~ 07:41:48) 
vasıfsız abd 1 yıl, vasıflı olan işini orada yapmanın yolunu bulma


  • abi bi dizi buldum on numara  (06.11.22 08:25:00) 
Yurtdışında sıfırdan başlamak, hele de düzgün bir işiniz yoksa kolay değil. O etrafınızdaki insanlar muhtemelen hiçbir zaman ABD'ye gitmeyecekler, sadece öyle bir alternatifleri varmış gibi yapıp kendilerini rahatlatıyorlar. Vasıfsız bir işte çalışmak, eğer orta vadede bir şekilde vasıflı işe dönmeyecekse bir anlamı yok bence, özellikle de ABD gibi sosyal devletin de olmadığı bir yerde.


  • salihdt  (06.11.22 13:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.