[]

burun ameliyati olup memnun kalanlar

yillardir alerjiler, burun ici kemik egriligi, burun ici etlerinin sismesi ve sinuzit kombosuyla bu ameliyata direndim. ama son 2 yildir neredeyse hic koku alamadim (covid gecirmedim en basindan beri), alerjilerim en ust seviyede, ilac kullanamiyorum o yuzden ilacla mudahale de edemedigimden aldi basini gitti bu sorunlar.

bir yandan da ameliyat olup bir iki sene icinde sorunlari nukseden, "ameliyat oncesine gore hicbir farki kalmadi ameliyat oldugumla kaldim" diyen de cok duyuyorum. ben bu konu icin hangi doktora gitsem ameliyat ve etlerin alinmasini oneriyor ama gunumuzde doktorlarin cogu alacagi paraya bakiyor o yuzden cesaret de edemiyorum guvenmeye. kisacasi kararsizim, "kemik egiriligi ictenmis bir estetik mudahale olmayacak o yuzden iyilesme surecin cok daha hizli ve kolay olacak" demisti bir doktor. girmisken varsa sinuzit onu da toplayacaklarmis, bunlari dusununce cok cazip geliyor yillardir hayat kalitem yerlerde, artik neredeyse disardan goruyorum burun ici etlerimi -_- "bu ameliyati olduktan sonra hayat kalitem artti iyi ki yaptirdim" diyen var mi? tecrubelerinizi paylasabilir misiniz?


 
alerjik rinit ve diğer bahsettiğin sorunlardan dolayı ( nazal septum deviasyonu, konka hipertrofisi vs. ) artık nefes alamama şikayetiyle ameliyat oldum. yaklaşık 1 yıl sonra sıkıntılar tekrar başladı. ameliyat sonrası 2 hafta çok sıkıntılı bir dönem yaşadığım için çekilen acı yaşanan rahatlıktan daha ağır bastı bende, beni tatmin etmemişti o yüzden.


  • dr doofenshmirtz  (05.11.22 20:02:50) 
benim de en az 15 yıldır kemik eğriliğim vardı ve iliadin bağımlısıydım. 4 sene önce de alerjik rinit başladı ve iyice eziyete dönüştü. 4 sene önce gittiğim doktor sen bu şekilde nasıl yaşıyorsun, gel ameliyat edeyim seni dedi ama bir düşüneyim dedim 3 sene bekledim boşu boşuna. geçen yıl oldum ameliyatı, iyi ki de olmuşum. daha önce olmadığıma pişmanım. iliadin bağımlılığından kurtuldum ama alerjik rinit devam ediyor tabi. arada alerji spreyleri kullanıyorum sadece. yarım saatlik iş, korkmanı gerektirecek bir şey yok.


  • nothing in my way  (05.11.22 20:10:22 ~ 20:11:03) 
@dr doofenshmirtz, iste benim korktugum da bu ama doktor bana burnunu kirmayacagiz o yuzden estetik ameliyattaki o iyilesme surecinin eziyetini cekmeyeceksin demisti. sizde yapilan islemler nelerdi?


@nothing in my way, muhtemelen doktor bana da boyle diyecek cunku diyorum ya 2 yildir koku alamiyorum gercek anlamda hem de. hayattan tat alamiyorum resmen koku yok, tat yok rahatca nefes alabilmek yok ve surekli bir caba, surekli bir savas hali. biktim artik gercekten. ben de bagimli olmamak icin direniyordum illiadin'e. simdi zaten ilac kullanamiyorum iyice artti alerjiler vs. kemik egriligi de duzeltildi mi sizde? doktor egri kismi biraz tirasliycaz demisti bana size de bu mu yapilmisti? nekahet donemi ne kadar surdu? nerede yaptirdiniz bir de? hastane ve doktor tavsiyenizi alabilir miyim?
  • in vino veritas  (05.11.22 20:28:44) 
ben de sadece kemik eğriliği vardı, onu düzeltti. 1-2 haftada iyileşiyorsun. tampon olayı kötü sadece. alerjiyle kemik eğriliği birleşince ne kadar kötü olduğunu biliyorum maalesef. burnum o kadar tıkanıyordu ki çekemiyordum bile. ben özel rami hastanesi'nde oldum ameliyatı, doktorum aytekin parmak. avrupa yakasında yaşıyorsan tavsiye ederim. doktor çok iyi gerçekten.


  • nothing in my way  (05.11.22 21:16:54) 
O ameliyat öncesine göre farkı kalmadı diyenler burun etleri tekrar şişenler oluyor. Septum eğriliği varsa o düzeltilir. Darbe almadığı sürece tekrar eğrilecek değil. Burun etlerine yapacak bir şey yok, tekrar şişerse tekrar yakılması gerek. Sıkıntı yaşıyorsanız ameliyatınızı olun o kadar atla deve bir operasyon değil. Üç gün acır sonra bir şeyi kalmaz.


  • synesthesia  (06.11.22 08:19:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.