[]

Tatildeyken üst kattan su akması

Benim değil ama bir komşumuzun başına gelmişti. Kendisi 2 ay memleketine gitmiş döndüğünde ise evin ve eşyaların su içinde olduğunu görmüş. Üst kattakilerin su borusu patlamış. Burada hukuki durum nedir? Sonuçta üst katın haberinin olması imkansız ama sıkıntı ordan kaynaklanıyor. Evin tadilatını ne kadar olursa olsun üst kat mı karşılamalı yoksa komşusu evde olmadığı için eşyalar konusunda sorumluluğu yok mu? Evin sigortalı olması durumunda sigorta tüm maliyeti üst kattan alabilir mi?




 
Ev sigortalı ise hiç dert etmesin, sigortadan hasarını karşılatsın. Gerisi sigorta şirketi ile üst kat komşu arasında.

Ama komşuluk hatırı için sigortaya başvurmadan önce üst kata bilgi verip, eğer istese araya sigortayı karıştırmadan hasarı ödeyebileceğini iletin.

Çünkü sigorta ile karşılandığında hasar bir tık daha fazla rücu eder üst kat komşuya.

Sonra "bize niye haber vermeden direkt sigortaya yaptırdınız, biz daha kolay hallederdik" demesinler.

Ben üst kat komşu olsam, "sigortayı karıştırmayın, ben hallederim her şeyi" derim.
  • John Bloor  (05.11.22 14:54:28) 
@john teşekkürler ama ben hukuki durumunu merak ettim. Evde olsalardı sadece tavan parası öderdi ama eşyaları ödememe hakkı var mı? Haber verilmediği için büyük hasar oluştu deyip itiraz ederse nasıl karar veriliyor onu merak etmiştim.


  • jepa  (05.11.22 15:32:59) 
Haberlerde görmüştüm, hatta emsal bir karar da vardı. Ne olursa olsun üst kattaki ödüyor.


  • duma duma dum  (06.11.22 11:05:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.