[]

Green Card çıkarsa planınız ne?

Bu Green Card bana sadece oraya gidip ticaret yapılacaksa mantıklı bi hareket gibi geldiği ve bu konuda hiç ilgim olmadığı için başvuru yapmadım da bunun dışında bi kullanım alanı var mı green card'ın?

Mesela akademide çalışmak isteyen birine bi faydası var mı green card'ın? PhD pozisyonlarına başvurmada falan bi artısı var mı?

Yani herkesin deli gibi başvurmasına çok anlam veremiyorum o yüzden. Hadi belli birikimin vardır orada bi iş kurma cesaretin vardır tamam da düz beyaz yakalının ya da ne bileyim doktorun falan başvurmasının mantığını hiç bilmiyorum. Bu durumda olanların başvuru motivasyonu ne?

 
Sıradan bir Türk insanı ticaret için gittiğinde parasını tüketip geri döner. Doktor demişsin mesela, orada doktorluk yapmak için bir sürü sınavın geçilmesi gerekiyor. Olmaz değil ama baya zaman alır ve garanti de değil.

Çocuğunu orada okutacak biri için para gerekli. Bedava üniversite yok.

Sadece gidiş masrafı 15-20 bin dolar tutabileceği söyleniyor. İş kurmak, ticaret falan yapmak için çok para gerekir.

IT sektöründe maaşlar abartı yüksek değil. Türkiye'den remote çalışan benzer alım gücü ve koşullara sahip olur.

Motivasyon nedir dersen klasik Türk cehaleti.. daha uçağa binmemiş, tek kelime ingilizce bilmeyen, evlenmiş çoluk çocuğa karışmış tipler başvuruyor.
  • seaman  (05.11.22 19:20:48) 
Global bi şirkette çalışıyorum Amerika’da bir çok konumda iş imkanı var ancak ilanlarin tek ortak kriteri “çalışma vizeniz olması gerekir. “. Greencard çıkarsa bu ilanlarla gideceğim. İnanılmaz bi nitelikli çalışan ihtiyaçları var.


  • Mcfly  (06.11.22 12:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.