[]

moov - martı

bu uygulamayı kullanan var mı? dakikası 4 liraymış. çok pahalı değil mi? hangi motivasyonla kullanıyor insanlar? işinize yarıyor mu bu fiyatlarlayken? aynı şekilde martı da hiç fiyat performans ürünü değil. bir kere metrodan eve kadar gideyim dedim 20 dakika sürdüm 48 lira tuttu :') ama yaygınlar ve kullanılıyor sanırım. özellikle benim gibi arada arabaya ihtiyaç duyanlar ve rent a car şirketleriyle muhatap olmak istemeyenler için çok güzel. ancak fiyat performans ürünü değil pek.




 
lazim oldugu icin kullanirim moovu. taksiye binmek gibi oluyo veya biraz pahalisi


  • ala09  (05.11.22 12:20:19) 
çok pahalı. almanya'da dakikası 10-15 cent falan. insanlar her gün işe gidip geliyor hatta onunla.

edit: pardon ben martı diye scooter düşündüm. galiba arabayı diyorsunuz siz.
  • bohr atom modeli  (05.11.22 12:37:08 ~ 15:57:19) 
arabam servisteyken kullandım, gayet işime yarıyor. eğer gideceğin yolda trafik yoksa taksiden ucuza geliyor ama çok trafikli bi yere denk gelirsen o zaman mantıksız.


  • roket adam  (05.11.22 13:05:56) 
istanbulda kullanıyorum. taksiden ucuz ve konforlu.
kısa ziyaretlerim oluyor ve taksiyle uğraşmak istemiyorum. indirim kodu falan da oluyor. ama ben kullanırken bu kadar pahalı değildi. benim çokça işime yaradı.

martıyı birkaç kere keyif için birkaç kere de ulaşım için kullandım. o da kısa mesafelerde hayat kurtarıcı.
  • jelly bear  (05.11.22 13:45:50) 
Moov kullanmıyorum ama 4 lira (22 cent) fena değil, yazarın dediği gibi Almanya'da 10-15 cent değil. Sharenow'da dinamik fiyat ama ortalama en ucuz 29 cent (şehir dışında uzun süre alınmamış arabalarda promo olabiliyor), arabasına göre 44 cent'e kadar çıkıyor. WeShare da 34 cent. Avrupa'nın başka ülkelerinde de fiyatlar o civarda, Zity 37 cent, enjoy 29 cent vs... Eğer düzgün bir hizmetse gayet pratik bir uygulama.

Fiyat performans yapmadan önce şunu da hatırlamakta fayda var, rent-a-car'da her şey hariç. Kuş sıçsa büsürü ceza kesiyor, benzin hariç vs... Bi diğer avantaj da arabayı sana en yakın yerden alıyorsun, evinin altında bile olabilir, rent a car'ın şehirde şubesi de olabilir ama uygun fiyatlılar havalimanlarında oluyor..

Avrupa'daki car sharing hizmetlerinin günlük paketleri çok avantajlı oluyor mesela o yüzden.
  • mirafiori  (05.11.22 14:29:30) 
Mirafiori adli arkadasin hangi kafayi yasadigini merak ediyorum.
Dakikasi 4-5 tl ve evet pahali. 40 kurus degil cunku. 4 lira.
Ben taksi yerine tercih ediyorum. Taksicilerle muhatap olmamak icin.
  • balpolen  (05.11.22 15:33:45) 
Üstteki yazar car sharing değil kick scooter sharing olduğunu düşünerek 15 cent olduğunu yazmış, ona cevap veriyordum.

Türkiye'de ne ucuz ne pahalı belli değil zaten artık, o yüzden ucuz olduğunu değil, Avrupa'daki muadilleriyle paralel hatta daha uygun olduğunu söyledim. Zaten ucuz olması gereken bir hizmet de değil. Taksi ile de aşağı yukarı aynı fiyat tutması gerekiyor. Özel bir ulaşım aracı sonuçta. Martı scooterlar da aynı şekilde. Dakikası 2 liranın üstüne geliyor. Otobüsten metrodan pahalı, taksiden ucuz. Last mile vehicle. Eğer her gün kullanıyorsan kiralamak mantıklı değil tabi ki.

Bugün bu hizmetteki arabaların birinden alsan mesela vergisi bakımı osu busu ilk yıl en az 400bin vericen, yılın yarısından fazlası da park halinde duracak. Kullanmadığın her saat için para veriyor olacaksın. Ara sıra alışveriş için ikea'ya gitmek için kullandığında 200-300 tl vermek, haftada 1 bile yapsan yine daha ucuz olacak. Taksi arama bulma derdin olmayacak. Her gün işe gitmek için büyükçekmeceden kalkıp gebze'ye gidiyorsan mantıklı olmayacak.

Zaten ilk cümlede söylediğim gibi Moov kullanmam etmem, car sharing sistemine yönelik genel bir cevap verdim. 4 lira pahalı mı bence pahalı, 5 lira verip otobüs bekleyip sıkış tıkış gitmek mi, 80 tl'ye bulursan taksici kaprisi çekmek mi, 100 tl'ye bu arabayı kiralamak mı diye bakarsan anormal de değil.
  • mirafiori  (06.11.22 00:02:34 ~ 00:06:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.