[]

Gebelik ve soft markerlar

Merhaba
20 haftalık gebeyim. Erkek bebek bekliyorum.
İkili ve dörtlü tarama testlerim düşük riskliydi, kan değerlerim vs. normaldi..
Detaylı ultrasonda iki gün önce üç tane soft marker olduğunu söyledi doktorum.
Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta ekojenite.
Bunlar ilerleyen haftalarda yok olan şeyler ama üçü beraber olunca şüphe uyandırıyor dedi.
Fetal dna testi yaptırmamı önerdi. Yaptırdım. 10-12 günde çıkacağı söylendi sonucun.
Ama ağlamadan duramıyorum. Kendimi paralamaya engel olamıyorum.
Üç soft markerı olup da bebeği sağlıklı doğanınız ya da yakınınız var mı acaba?
Bana söyleyebileceğiniz tek bir güzel şey var mı?
Şimdiden teşekkürler

 
oncelikle tebrik ederim. tatli bir cocugun guzel bir annesi olacaksin. super guclu bir kadin olarak butun skillerini aktive etmen gereken zamanda umutsuzluga dusme. oncelikle guzel kafani saglikli tut. sen iyi ol, bebegin iyi olsun.

sorunun cevabini bilmiyorum fakat iyi hissetmeni gonulden isterim. en kisa zanda ic huzuru ve saglikli bir gebelik gecirmeni diliyorum. sen tanidigim en komik cocuktun, anne olacağını ogrenmek harika bir sey <3
  • ich bin stumme  (05.11.22 04:20:16) 
O öyle söyledi diye öyle olması gerekmiyor :)

Bugün ne oldu bak,

Eczabe arıyorum kardeşime ilaç almam lazım, uzaktan bir eczane tabelası görünce seğirttim. Bir de baktıydım dükkan kapısına fazladan bir demir kapı yaptırıp çaktırmış, üzerinde bir asma kilit, sadece 1.60'ın üzerindekiler rahatlıkla içeriyi görebiliyor, yazılar falan asmış lütfen mesafeyi koruyun diye. Uzaktan seslenerek iş görüyorsun falan.

Sonunda dedim ki acaba içeride acaip bir durum mu var? Eczacı bizzat dükkanın kendi sahibi, kalfa filan değil. Şöyle pis pis bir baktı... dışarıda var acaip durum, pandemi var?? Dedi...

Hahaha :))) alttan bir sırıttım ben. Dedim ki dışarıda hiç kimse böyle davranmıyor... anlamıyorlar dedi, anlayacaklar bir gün.

Bak 3. Yıl bitmek üzere ve bir eczacı dükkan kapısına ek kapı çaktırıp kendini içeri hapsederek korunmaya çalışıyor hâlâ. Üstelik ağzında maske elinde eldiven de yok :'DDD

Her konuşana bakma sayın ve sevgili anne adayımız, üzülme sen öyle gereksiz gereksiz konuşanın lafına. O sana o testi yaptırabilmek için söylemiş o lafları... "öneriyorum" ne demek?? Mecbur değilsin hiç de gereği yok ama yaptırsan bize para gelir demek.

Hiç üzülme, hiçbir şey de çıkmayacak. Çıkarmaya kalkışırlarsa da en az 3 hakiki doktora daha gösterin sonucu, hemen her şeye inanmayın. Bu ülkede bu ayaklarla o kadar çok şey yapıldı ki...
  • muhayyer divan  (05.11.22 05:52:40) 
Öncelikle tebrik ederim :)
Endişeli olmanız, rahatlamak için ağlamanız normal ancak mümkünse bunu günlerce sürdürmeyin. Gebeliğinin 9 ayı boyunca her gün zırıl zırıl ağlayan bir anne olarak söylüyorum bunu... Sonra çok pişman oluyor insan...

Gebeliğim başından sonuna kadar problemli ve stresliydi. Aklınıza gelmeyecek onlarca şey... Taramalar temiz çıkmıştı ancak kalpte bir delik olduğunu söyleyerek beni gebelik kardiyoloğuna yönlendirdiler. Muayeneye kadar içim içimi yedi, muayenede kalpte delik görüldü. Ne yapacağız diye sordum, yapacak bir şey yok doğumu bekleyeceğiz dediler. Doğumdan sonra sordum ne olacak? diye. Yapacak bir şey yokmuş, kendiliğinden kapanırmış. Kapanmazsa o zaman görüşelim dediler. Meğer sıklıkla görülen bir durummuş.
Gebeliğimin 36. Haftasında herşey yolunda giderken birden bana bebeğimde gelişim geriliği olduğu, engelli doğacağı söylendi. 35 hafta kontrolünde 2200 gr olan bebek bir sonraki hafta 1750 gr ölçüldü. Devamında 3 ayrı hastane 5 ayrı doktor gördü beni, ölçümleri doğruladı, engeli doğruladı. Yenidoğan yoğun bakımı ve küvözü olan bir hastaneye acil olarak sevkedildim 39.haftamda...sezaryen...Yaşadığım stresi size anlatamam. Zaten 9 ay ağlamıştım artık içim dışıma çıktı ağlamaktan.

Sonuç olarak 2750 gr minik sağlıklı bir erkek bebek :) kalpte de problem falan yok. şimdi 6,5 yaşında, ilkokul 1.sınıfa gidiyor. Ellerinizden öper :)

Dilerim siz de sağlıkla alırsınız kucağınıza. Ne zaman isterseniz bir mesaj kadar uzağınızdayım.
  • balik kraker  (05.11.22 06:15:05) 
oncelikle tebrik ederim, saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi dilerim. bizim yazacagimiz seylerin pek bi onemi yok cunku siz muhtemelen test sonucunu alip sorun yok lafini doktordan duyana kadar aglamaya devam edeceksiniz cunku hamilelik bunu gerektiriyor :) hormonlar cilgin atiyor ve icinizde neye benzeyecegini, nasil ozellikleri olacagini bilmediginiz ve daha da aylarca merak edeceginiz surpriz bir yumurta buyuyor :) endiseli olmaniz ve bilinmeyenden korkmaniz o kadar normal ki.

ben yasamadim benzerini ama etrafim "doktorlar cocuk engelli olacak dedi cocuk dogunca hicbir anomalisi yoktu hamileligimi bosuna aglayarak gecirdim" hikayeleriyle dolu. bunlar yasaniyor yani siz kendinizi guclu tutmaya bakin, daha en az 16-17 hafta o bebegin kozasi olacaksiniz, direncinize ve sagliginiza ihtiyaciniz var her anlamda. fetal dna %99 dogruluk payi olan bir test, ikili uclu testlerin yanilma payi cok daha fazla. fakat fetal dna'nin bile 100 kisiden birinde yanlis cikma ihtimali var. yani simdiden enseyi karartmayin, lutfen kendinizi koruyun. kendinizi de bebeginizi strese sokmamaya calisin mumkun oldugu kadar. biliyorum cok zor ama icinizi ferah tutun, her sey iyi olacak merak etmeyin.
  • in vino veritas  (05.11.22 08:56:36) 
Şunu biliyorum ki, beni Türk hekimlerine emanet etmeyin. Bu kadar soğuk, yetenek ve bilgi yoksunu, iletişim konusunda kabiliyetsiz doktor o kadar çok ki.
O yüzden İnşallah bir şey olmayacaktır

  • trgydl  (05.11.22 11:54:48) 
beni de 8 ayda erken sezaryene aldılar gelişim bozukluğu teşhis edildiği için. 2 kg doğacak dedikleri çocuğum 3.1 kg ve çok sağlıklı dünyaya geldi. çok gereksiz panik olunduğu ve çok gereksiz şekilde erken doğuma aldıkları anlaşıldı sonrasında. endişe etmeyin demiyorum ama yanlış teşhis koymuş olma olasılıkları var. tanıdığım birkaç kişi daha benzerini yaşadı.


  • deartheodosia  (05.11.22 12:45:26) 
Yanıtlar için çok teşekkür ederim

@deartheodosia neye göre gelişim geriliği dendi? Kemiklerde vs kısalık mı dediler ne gibi bulgular vardı?

Darısı başıma olsun
  • yalnizliktan devren kiralik  (06.11.22 17:41:06) 
evet, ölçümlerde haftasına göre büyümüyor (4 hafta geri) ve kg almıyor görünüyor denildi. göbek bağında problem olabileceğini düşündüler vesaire yani o ara bayağı bi doktora göründük. sonuçta küçük kaldı, büyümüyor, dışarı almamız gerekiyor, dışarıda büyümesini desteklemek zorundayız dedikleri bebek sağlıklı dünyaya geldi. hatta ben doğumdan önce birkaç gün daha geç sezaryen olabilir miyim psikolojik olarak kendimi daha hazır hissederim dediğimde doktorum karnınızda ölürse sorumluluk almıyorum demişti ve acelece doğuma girmiştik :/


  • deartheodosia  (07.11.22 16:40:02) 
@deartheodosia çok geçmiş olsun. Darısı başıma inşallah. Hafta sonuna kadar sonuç çıkacakmış. Bu günleri de atlatırsam sağ salim, sizlere de haber vereceğim


  • yalnizliktan devren kiralik  (08.11.22 12:52:01) 
Fetal dna testimiz temiz çıktı şükürler olsun. Desteğiniz için çok çok teşekkür ederim her birinize:)


  • yalnizliktan devren kiralik  (10.11.22 21:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.