[]

İş görüşmesi neden yurtdışına taşınmak istiyorsun sorusu?

Danimarka'dan başvurduğum şirket videolu bir şekilde kendimi tanıtmamı ve Danimarka'ya taşınmamın ve şirketlerinde çalışmamı neden istediğimi sormuş.

Farklı kültürler, Kopenhag çok güzel, bisiklet şehri abi ya demekten öte neler söyleyebilirim?

Teşekkürler.

 
farklı iş kültürü deneyimi de söylenebilir. iş yapış biçimleri farklıdır muhakkak. deneyim tecrübe vs yani.


  • orient blue  (04.11.22 16:29:02) 
niye alternatif sebepler sunasın ki, dümdüz söyle refahımı arttırmak istiyorum de, avrupalının da hoşuna gider duygusal sebepleri çocukca bulacağından eminim, germenik toplumlar "directness" leri ile tanınırlar ve rasyonel sebepleri daha makul bulurlar. (almanyaspor)


  • wiekannich  (04.11.22 16:36:06) 
Kısa süre önce benzer bir soru sormuştum.

(git: 1532805)
  • temasettin  (04.11.22 16:41:52) 
Abi çok kasma. Bana geçen bir şirket sordu neden ilana basvurdun diye, basvurmadim ik firmasi beni buldu dedim.
Neden sirketinden ayrilmak istiyorsun dedi, ayrilmak istemiyorum, söyleyecek negatif bir şeyim yok ama tekliflere açığım dedim.

Buna ragmen sonraki asamalara geçirdiler.
O yüzden ben de olsam refahimi artirmak vs derim bir de sirket bilinen bir yerse overim belki. Ama çok kasmaya gerek oldugunu düşünmüyorum.
  • logisticsmanager  (04.11.22 16:47:57) 
ben türkiye'nin durumundan memnun olmadığımı söylüyorum.


  • whatdreamsnevercome  (04.11.22 17:03:49) 
Ben su an ki isim icin ben xxx ulkesinde hayati deneyimlemek istiyorum demistim.


  • kuzey li  (04.11.22 17:13:53) 
Kuzey Avrupa ulkelerinde dusuncelerinizi, niyetinizi direkt ifade etmeniz beklenilir. Neden calismak istiyorsaniz cekinmeyin direkt ifade edin bunu.

Daha fazla para icin, daha iyi yasam kosullari, farkli bir kulturu tanimak vs. sebebiniz neyse acik acik soyleyebilirsiniz. Ben giderken direkt "Artik Turkiyede yasamak istemiyorum, baska bir ulkeye tasinmak istiyorum" demistim kimse de yadirgamamisti.
  • whisky  (04.11.22 18:14:45) 
Kopenhag'ın havası başka abi düşüncesi yanlış bence.

Ben bu işi Hindistan'da bile yaparım diyebilirsin. Ülke önemli değilmiş de sadece iş önemliymiş gibi konuşursan Avrupa'ya kaçmaya çalışan insan imajından kurtulursun. İyi şirket neredeyse ben oraya gitmeye çalışırım diyebilirsin. Hatta Abd'deki şirketlere başvurup görüşüyorum de. Danimarka'dan daha iyi fırsatlarının olması onların şımarıklığını azaltır.
  • dissendium  (04.11.22 18:15:08) 
@dissedium'a uyma sen herkesin hindistan ama büyük ama küçük bir ayağı var bulursun kendini mumbai havaalanıda.


  • kuzey li  (04.11.22 18:31:33) 
eşcinsel/biseksüel olduğunu, türkiye'nin ve hükümetin lgtb'li bireyler karşısındaki tutumunu anlat. Dalga geçmiyorum bir arkadaşım bu şekilde princeton'dan yüksek lisansa kabul aldı. Tabii akademik geçmişi de çok güçlüydü.


  • Erestor  (04.11.22 18:37:08) 
Tr de durum kötü, kaçıp kendimi kurtarmak istiyorum falan demeyin. Bu insanlar iş arkadaşınız olacak, belki dr siz onların amiri olacaksınız, eşitlik durumunu bozmayın. Tr deki durumu elbet onlar da biliyor ama asıl motivasyonum şirketiniz, yaptığınız işler vs. Demek lazım ki asıl profesyonel cevap budur. O insanların size asıl teklif ettiği şey iş, Danimarka’da oturum değil.
Kuzey Avrupa ülkesinde çalışıyorum evet insanlar açık sözlü ama bu strateji yapmadıkları anlamına gelmiyor. Onlar da işlerine gelmeyince en önemli şeyleri bile çok güzel pas geçebiliyorlar.

  • ya volna  (04.11.22 18:39:11) 
ilticaya başvuruyormuşçasına ülkeni b.kla her zaman geçer akçedir


  • comp  (04.11.22 18:56:44) 
Danimarka'nın refah seviyesinden bahsedebilirsin mesela. Görüşmelerde eski şirketi kötülemek iyi olmadığı gibi aynı mantıkla yaşadığın ülkeyi de kötülemek profesyonel değil bence.


  • mysticriver  (04.11.22 19:20:58) 
ben yurtdisinda bizim ve brezilyalilar disinda ülkesi hakkinda kötü konusan görmedim. bunu yargilamak icin yazmadim. bu yazdigim kötü ciddi durumlarda olabilir absürt seylerde olabilir. anlatmakta bahsetmek, sikayet etmek vs. hepsini düsünebilirsin.
calistigin yerde Tr'den daha kötü ülkelerden gelende vardir. bu konuda burnundan kil aldirma, onlarin zaten burayla ilgili iyi veya kötü bir düsüncesi var.
sadece is ile ilgili, profesyonel, ve klise olmayan cevap ver.
  • durgunfoton  (04.11.22 21:41:41) 
İş görüşmelerinde eski şirketi gömmek genelde olumsuz karşılanır. Benzer şekilde TR’yi gömmek de antipatiye yol açabilir. Türkiye’nin olumsuzlukları yerine Danimarka’nın olumlu taraflarına yoğunlaşmanızı öneririrm.


  • but that was just a dream  (04.11.22 22:24:45) 
daha kalifiye kadrolarla gerçek fark yaratabileceğin uluslararası projelerde tecrübe kazanmak istiyorsun, challenge arıyorsun ve highly mobile sın.

Ne ülke ne kültür ne başka bir şey. Mülteci gibi gözükmeyin.
  • gabe h coud  (05.11.22 00:20:05 ~ 00:20:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.