[]

fıstık ezmesinin kıvamı nasıl olmalı?

Son zamanlarda aldığım fıstık ezmeleri hep çok akışkan, neredeyse krema kıvamında. Önce nut master aldım, yağı üzerine çıkmıyordu ama kıvamı böyleydi. buzdolabına koyunca biraz koyulaştı. o bitince züber aldım, bunun yağı üzerine çıkıyor ama karıştırınca yine aynı. henüz dolaba koymadım ama böyle giderse bunu da dolaba koyarım.

%100 fıstık ezmesinin kıvamı normalde böyle mi yoksa bana mı denk geliyor bunlar? %100 olunda yağının ayrılıp üzerine çıkmasının normal olduğunu biliyorum ama bunlar sanki fıstık yağına fıstık ezmesi karıştırılmış gibi sanki.


 
yanılmıyorsam nut'un içine palm katılıyor. paketin arkasında yazıyordu. diğerleri kendi yağında ise sorun olmaz.


  • evimin paspasi  (04.11.22 15:08:40) 
@evimin paspasi, şimdi baktım %100 kavrulmuş fıstık yazıyor. 1 kglik paket.


  • inheritance  (04.11.22 15:46:10) 
0 katki 100% ezmede yag yukari cikiyor o yuzden bir cok marka ticari satis icin kivami kontrol ediyor farkli maddelerle. nut master %93 olan yesil kavanoz oyle mesela. calve mesela disarda bile dursa nerdeyse helva gibi kivami oluyor.


  • bay b  (04.11.22 16:04:10) 
yağın yukarı çıkmasında sıkıntı yok. ama tekrar karıştırınca oluşan kıvam sıkıntı benim için. normali böyleyse bir daha %100 almam.

yağı tekrar yukarı çıkınca yağını ayırayım bakalım yine böyle olacak mı.
  • inheritance  (04.11.22 16:39:55) 
abi hepsini denemedim ama nutmaster ve fellas 100% karistirsan da yine dibe cokup uste yag cikiyor. zaten o yuzden ustunde yemeden once karistirin falan yazar. her seferinde bu sekilde karistirmak gerekiyor. nut master yesil seni biraz daha mutlu eder muhtemelen ya da bir tik ust markalarin balli,pekmezli vs olanlari. icine farkli bir sey girince o kivami kiriyor biraz. ben de nut master 100% bi kere aldim sirf bu yuzden bir daha almadim. sen bir de kiloluk almissin :) en kotu yedigin bir seylere falan katarsin artik onu da.


  • bay b  (04.11.22 16:44:36) 
kanada'dan bildiriyorum, 0 katkili %100 fistik ezmelerini acildiktan sonra buz dolabinda saklayin diyor ureticileri. disarda durunca yagi uste cikip kavanozun alti asiri katilasiyor, bi noktadan sonra karismiyorlar da. Buzdolabinda biraz daha stabil kaliyor.


  • taurina  (05.11.22 01:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.