[]

Neler öğreniyorsunuz

Merhabalar. Yabancı dil, yazılım gibi öğrendiğiniz şeyler var mı? Ne kadar süre ayırıyorsunuz ve ne zamandan beri ilgileniyorsunuz?

1 aydır Almanca haber okumaya alıştım. Fırsatım oldukça öğreniyorum. Bunun yanına başka bir şey daha eklemek istiyorum. Sizce ne olabilir? Ud çalmayı öğren gibi bir şey olmazsa iyi olur. Telefondan her zaman bakabileceğim bir şey istiyorum. Teşekkür ederim.

Ayrıca okuduğunuz, araştırdığınız şeyleri de yazabilirsiniz.

 
Arapçaya başladım. Haftada 3 gün akşamları 2-3'er saat canlı ders var. Onun haricinde de günde yarım saat kadar kendim çalışıyorum. Başlayalı 2 aya yakın oldu.


  • mustafakesekci  (04.11.22 13:17:26) 
almanca ve web geliştirme öğreniyorum. almancayı kurslarda belirli bir seviyeye getirdim. şimdi çeşitli sosyal etkinlikler ve cambly benzeri bir uygulamayla geliştiriyorum. arada podcast dinliyorum, almanca içerik izliyorum, bir şeyler okuyorum. sanırım a1'den bu yana 1,5 sene geçti.

web geliştirme için bootcamp'e başladım. onun dışında udemy ve internette sayısız kaynaktan öğrenebildiğim kadar öğreniyorum. başlayalı henüz 2 ay oldu.

bir ara almancaya günde 5-6 saatimi ayırıyordum. şu anda ikisi toplamda günümün yarısını dolduruyor.
  • sir gawain  (04.11.22 13:24:04 ~ 13:25:12) 
rainbow


  • birmilyonunvarmi  (04.11.22 16:12:23) 
ben de 4.dili öğrenmekle meşgulum. Ama bundan sonra dil mil öğrenmem RAM yetişmiyor artık.


  • AlsterWasser  (04.11.22 16:34:43) 
@birmilyonunvarmi, o ne?

@AlsterWasser, 3 ve 4 ne?
  • dissendium  (04.11.22 17:04:03) 
Almanca
Finans, muhasebe, vergi, gümrük, sigorta, strateji, yatırım değerleme, ekonomi vb. üzerine konular
Liderlik, vücut dili
  • gabe h coud  (04.11.22 17:17:34) 
bilardoda gelişmeye çalışıyorum. organize işler'deki müslüm gibiyim. tabii farkımız ben o kadar zengin değilim, bir de o golf oynuyor. "ben günde bir saat bilardo oynuyorum, çok mu?"

snooker'da amatör oyuncu olarak belli seviyeye gelebilmek isterdim. benim için hem müthiş kafa rahatlatıcı, hem manevi tatmin sağlayan hem de evden dışarı çıkmak için motive eden bir aktivite. uyaran ve dopamin bombardımanına maruz kalan beynimi bir saat tek bir işe odaklayarak dingin, odaklanmış vakit geçirmeye çalışmak hoşuma gidiyor.

spesifik bir mesleğim yok henüz, olduğunda o alanda da kendime bir şeyler katmaya çalışırım sanırım ama ne yalan söyleyeyim "kariyer gelişimi" muhabbetlerinden ben nefret ediyorum.

ayda 10 bin kazanıp iyi snooker oynayan bir adam olmayı ayda 20 bin kazanıp kariyer kasmaya tercih ederim. ikincisini sevmiyorum çünkü. prensip olarak para kazandığım şeylere (eğer kendi işim değilse) gereken minimumdan fazlasını vermemeye çalışırım. yeterli, düzgün ve kaliteli iş çıkarmaya çalışırım. daha fazlasını sunmak için motivasyonum yok, beni ilgilendirmez.
  • mark greg sputnik  (04.11.22 17:31:30) 
Yeni bir alanda ilerleme kaydetmiyorum iki yildir.

Saraptan ve Fransizca´dan devam.

Sarap günde en az 1-2 saat.

Fransizca 10-15 dakika kadar, sadece ogrendiklerimi unutmamak icin.
  • buf-e kür  (04.11.22 17:48:46) 
Blockchain öğreniyorum bi kaç aydır. Günde 1 saat falan ayırıyorumdur. Acayip bişeymiş.


  • plutongezegendegilmi  (04.11.22 22:49:54) 
son bir buçuk senedir roma ve yunan arkeolojisi, anadolu tarihi gibi konulara bakıyorum. ayrıca eski yunan bölümündeyim, dolayısıyla eski yunanca öğreniyorum. bu sene olursa arkeoloji yl'sine başvurdum, bakalım. anadolu tarihi baya renkliymiş.


  • lesmiserables  (04.11.22 22:56:24) 
siber güvenlik, tamamen sektör değiştirmek için. 1 yıldan fazla bir süredir çalışıyorum.


  • rakicandir  (04.11.22 23:08:10) 
İngilizce'ye zaman ayırmaya çalışıyorum. Vakit ayırmaktan ziyade, haberleri İngilizce Bbc'den bakmaya, Reddit gibi platform'dan okumaya çalışıyorum.

Filmler/diziler İngilizce altyazılı, şarkı dinlerken bazen sözlerini takip ediyorum. Ara ara orijinal dilinde İngilizce roman okuyorum.
  • put it in your appropriate place  (04.11.22 23:35:05) 
Dogaclama tiyatro 2 aydir

Piyanoda yeni biseyler calabilme, her sene biseyler deniyorum

Faizler, krediler, gayrimenkul yatirimi, finansal planlama, 2-3 yildir

Insanlik tarihinin cesitli acilardan yorumlari 3 aydir, acayim biraz: ozlelikle arastirdigimdan degil ama elime 1-2 kitap gecti hakkinda ve cok hosuma gitti. birisi Michael Pollan - Etobur-Otobur Ikilemi, digeri Tom Standage - Alti Bardakta Dunya Tarihi. Benzer seyleri okumayi sevdigimi fark ettim sayelerinde.

Saglik: fitness, beslenme ve vucudumuza olan etkileri, 2017den beri

Google Machine Learning Engineer sertifikasyonu, isyerim istedi diye, daha baslamadim
  • taurina  (05.11.22 01:06:26 ~ 01:10:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.