[]

parke degisimi

ortalama bir salonda parke degisimi ne kadar tutar tahmini? tasindigin evde zamaninda salonda parkeler zarar gormus biraz. zor bir sekilde ev buldugum icin girerken sorun etmedim ama ev sahibine sormak istiyorum. belki degistirmeyi kabul eder, ortalama kalitede ne kadar tutar?




 
koctas.com.tr fikir alabilirsiniz. örneğin en ucuz Euroclick Kanyon Meşe Laminant Parke 5303 diye bir ürün var m2 si 99 tl. 1 paketi 1 Paket = 221,98 TL (2,22 m2), sizin salon kaç m2. 20 m2 olsa 2200 tl kadar malzemesi tutacak min. bir de süpürgelik bakmalısınız diye düşünüyorum, işçilik ne tutar onu armuttan teklif alarak görebilirsiniz.


  • delidiyorum  (04.11.22 13:35:02) 
Öncelikle parkeyi laminat olarak düşündüm. Olay şu şekilde. Uzun ömürlü kaliteli olsun diyorsak marka tavsiyem yerli çamsan ve vario. Model açısından genelde 8 mm bulmak kolaydır. Tabi ülkenin ekonomik durumu da buna etken. Ancak tavsiyem 10 veya 12 olması(maddi duruma göre)Sınıf olarak 32. Tavsiyemdir. 33 daha lükse girer. 31 cöp gerek yok. Yalıtım da isteniyorsa veya zemin düz değilse 5 veya 8 mm strafor kapron koyulabilir. Ancak şöyle bir husus var, ilk kullanımda strafor oturana kadar parkede gıcırdama yapar. uzun kullanımda ise strafor çökme yapacağından laminat parkeyi aşağı kaydırma ihtimali var. Düşük bir ihtimal ama yok değil( en az 10-15 sene bu arada). Bu yüzden eğer düz bir zeminse ve ara katsa şilte tavsiye ederim. Parkeyi m2 olarak hesap edeceksiniz. Bunun yanında istediğiniz süpürgelik için fiyat alırsınız. Süpürgelik fiyatlari cm ve kullanılan malzeme bazında değişir bakarsınız. Geçen yıl parke döşeme fiyatı standart m2 başı 10 tl idi aklınızda olsun. Şimdiki durumu bilmiyorum.

Ancak eğer parkeler gerçek ahşapsa sistre cila yapılır geçilir. Sıfırdan ahşap parke döşemek yerine bu kurla yurtdışı tatil yapılılır. Fiyatlar muazzam aklınızda olsun.
  • cloudybloody  (04.11.22 23:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.