[]

itifata karşılık ne diyebilirim?

Çalıştığım yerde müdürün asıstanı var, ne zaman karşılaşsak, itifatlar yağdırıyor ve o an yanımızda birileri de oluyor. Ben bırılerı olsa da olmasa da acaip mahcup oluyorum utanıyorum. Öyle sözler söylüyor ki, bayılıyorum sana, burada gıyım zevki olan tek kışı sensın, ne gıysen yakışıyor.
Sen gıttıkce guzellesıyorsun vs vs
Sımdı ben karşılık olarak ne dıyecegımı bılemıyorum, tamam hoşuma gıdıyor bunları söylemesı cunku uzun yıllardır beraber çalışıyoruz ve samımı olduğunu benı sevdıgını bılıyorum. Ben de onu pek severım .

Dun sabah yıne böyle benı görünce ceketın çok guzelmıs sana muthıs yakışmış, guzellık geldı yıne dıyınce, karşılık olarak “benı mahcup edıyorsun” dedım.
Teşekkür ederim dedim.

O senın guzellıgın diyerek yavan bır cevap vermek ıstemıyorum, sen de guzelsın öyle deme desem abes olacak
O senın güzel bakman mı dıyem? ayak altına dusmus bır cümle olmaz mı?

Ne desem bılemedım valla. Samımıyetsız bır cümle kurmamak ıcın sadece teşekkür edıyorum.

 
bu ceketi ben de severek aldım
bu kazağımın rengini gerçekten seviyorum

-parfümün çok güzelmiş
- kışın şekerli kokuları kullanıyorum

gibi ne samimiyetsiz, ne altta kalacak cevaplar olabilir, sen de illa karşıya iltifat etmek zorunda değilsin

bu kazağı şurdan indirimden almıştım
bu sıradan bi kazak aslında bi özelliği yok

gibi eğilip bükülecek cevaplar vermene gerek yok, sen de en baştaki ifadeleri durumuna kıyafetine göre çeşitlendir işte
  • freebird5406_2  (04.11.22 12:11:20 ~ 12:19:34) 
teveccuhunuz dersiniz.


  • evimin paspasi  (04.11.22 12:12:44) 
utandirma lan beni diyebilirsin :)


  • tahtakafa  (04.11.22 12:23:41) 
Bunlar çok düz cevaplar.

Tişörtün çok güzel dediyse espri yapın.

* Farkımız

* Kalite bizim işimiz

* Biliyorum!

gibi cevaplar verebilirsin.

Yalnız burada olay iltifat değil. Yürüme söz konusu.
  • dissendium  (04.11.22 12:36:30) 
soruya cevap değil ama yazmak istedim. tecrubelerim diyor ki. çok büyük bir dostluk, saygı yoksa altında ya büyük kıskançlık yada farklı niyetler dönüyordur. bunu doğrulayan bişeyler duyar, hissederseniz beni düşünün:)


  • buenosdias  (04.11.22 13:17:10 ~ 13:18:55) 
ay çok teşekkür ederim, ben de çok severek giyiyorum vs ya da sizin iltifatlarınız günümü güzelleştiriyo, sayenizde vs. ya da ay çok merci sizin de şuyunuz güzel gibi gibi.
iltifatı kabul edebilmek de önemli işyerinde duruş açısından. önceden çalışma olarak değil de siz de öyle düşünün zaten mesela, güvenin kendinize, karşılık vermeyi düşünmezsiniz bu kdr zaten o zmn. bence bu soruları sormak yerine kendinizle ilgili bakış açınızı değiştirin, üzerinde çalışın.
siz de eminim gayet güzel ve başarılı bi insansınız, olanı söylüyor aslında karşı taraf. kabul edin geçin, çok da kasmaya gerek yok;)
  • sirkelimon  (04.11.22 13:43:09) 
Siz de ona iltifat edebilirsiniz,
Ne güzel bir insanmış, umarım ben de karşılaşırım.

  • michael_knight  (04.11.22 14:13:42) 
Öyledir demiyorum ama. @buenosdias yazdığını okuyunca valla neden olmasın dedim. Peyami safa bir kitabında “Hayranlık mağlup olmuş bir kıskançlıktır." demiştir


  • yazdonumu  (04.11.22 15:30:43) 
Sus farkındayım, diye dalgaya alırdım. Ya da siz de çok şıksınız, derdim.
İnsanların ortasında utandırıyorsa ve bu iş yerindeki görünümüne zarar veriyorsa, ikili bir görüşmede utandığını söylemek gerekir. İltifatı kaldıramıyorum, kızarıyorum vs de istersen. Sanki abartıyor gibi geldi.

  • gabe h coud  (04.11.22 17:23:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.