[]

Sakız çiğniyor musunuz

Merhabalar.

Sakız çiğneme sıklığınız nedir?

Naneli sakız almak istiyorum.

First 200 tane 87 TL. Bunu alsam manyaklık mı olur?

Falım 100 tane 43 TL.

Hangisi mantıklı?

Dişlerimin çürümesini istemiyorum ama her gün bir tane çiğnemek istiyorum.

Teşekkür ederim.

 
Daha önce hiç düşünmemiştim sakız çiğneme sıklığımı :D ayda yılda bir aklıma gelirse çiğnerim. Sakız uzun süre beklediğinde yumuşuyor değişik bir hal alıyor özellikle first gibi şekerli olanlar. Bu yüzden falım daha mantıklı geldi fiyat olarak da aynılar zaten nerdeyse


  • yirmibir  (03.11.22 12:43:08) 
Sakız sizin dişinizi korumaz ki çenenizi güçlendirir belki açlık hissini bastırır.

Şimdiden almak mantıklı çünkü zam gelecek 2 katı olur tahminim.
  • Gebeş kaplumbağası  (03.11.22 12:50:53) 
En kötü şimdi al 2-3 ay sonra sat yaparsınız. Ülkede insan sakız ticaretinden bile para kazanabiliyor vay be :D


  • bi winston box lutfen  (03.11.22 13:01:32) 
Çiğnerim damla sakızlı 900 tl. www.hizliresim.com


  • Kahvedesu  (03.11.22 13:02:18) 
Diş korumak için değil, ferahlık için istiyorum.


  • dissendium  (03.11.22 13:08:34 ~ 13:08:55) 
Küçükken çoktu, şimdi ise sadece sarmısaklı, soğanlı falan bir şey yediysem ve sosyal bir ortama gireceksem naneli bir sakız alıyorum ki en azından koku azalsın. Bazen de şu rengine göre farklı bir kategoride falını gösteren (kırmızı=aşk, yeşil=para vs. yazıyor ya) sakız otomatlarından görürsem geyiğine bir tane alıyorum.


  • d max  (03.11.22 13:33:17) 
tel var dişlerimde, çiğneyemiyorum diye canım çekiyor ama normalde çooook nadir çiğnerdim :)) ikisini de alın.


  • summer timetable  (03.11.22 13:40:32) 
Bundan ve bunun sarı olanından 20li paket alırım. Haftada bir kere soğanlı balık ekmek yemeye gidiyoruz arkadaşlarla, sonrasında arabada herkese ikram ederim, camları ve tavanı açarız, patlata patlata gideriz. Yoksa balık kokusundan başımız döner :)

www.migros.com.tr

onun dışında arabada trafikte kaldıysam ya da keyifli bir gün sonunda eve gidiyorsam. cakkudu cukkudu çiğnerim.

Falım, first gibi naneli sakız çiğnemem. Ben olsam 2 tane 100'lük alırım. 1 liram cebimde kalır :)) niye öyle bir fiyatlama var, o da ilginç. bildiğin arbitraj var.
  • gabe h coud  (03.11.22 15:29:09 ~ 15:32:08) 
ağız kokusu fobim var. ben diyeyim ancelotti, sen de ferguson. düşmez ağzımdan dışarıdayken.

benim dişlerim inanılmaz hızda çürüyor ama bunda şekerli içecek tüketimi daha etkilidir diye düşünüyorum, sakızın etkisi varsa bile bu kadar hızlı zarar vereceğini sanmam.

çiğnemeyi seviyorsan al gitsin, hatta toplu almak daha mantıklı ama düzgün koşullarda sakladığından emin ol. benim g*t cebime koyduğum sakız iki saat sonra buharlaşıyor mesela. durduğu yerde de kayış gibi olur tadı uzun vadede.

o yüzden belki 100'lük alıp ne kadar idare ettiğine bakmak daha mantıklı olabilir. fiyat olarak makul olsa da aldığın 200 sakızın 200'ünü birden çiğneyemeyebilirsin.
  • mark greg sputnik  (03.11.22 16:16:01) 
asla çiğnemem sakız. yanımda çiğnenmesini de hiç sevmem.

günde bir tane sakızdan dişlerinize hiçbir şey olmaz. sakıza gelene kadar ohoooo...
hatta sakız (tam detaylarını bilmiyorum ama) tükürük salgılanmasını sağladığı için bir tık faydalı bile denebilir (uzmanlar bu aklıma kalan bilgiyi düzeltebilr tabi).
  • teritori  (03.11.22 16:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.