[]

dişçi sorunsalı

cuma günü dolgulu dişimin yarım pirinç tanesi kadar büyüklüğünde bir parçası kırıldı. arasına kaçanlar yüzünden hassaslaşsada fırçalayıp gargara yapınca sorun kalmıyor ancak ben sorun büyümesin diye o tarafı kullanmadım.dün dişçiye gittim filmini çekti bana o dişinizde ağrı var değil mi dedi hayır ağrımıyor dedim durumu anlattım lsun bu dişin işi bitmiş çekilmesi lazım dedi. üniversite hastanesinin diş fakültesine gitsem bile kurtarılamazmış(ege üni diş hekimliği) biz bu dişi burda çekemeyiz sizi yeşil listeye ekliyorum çene cerrahisine başvurun dedi yolladı. sanmıyorum ama aranızda diş hekimi olan biri görürse bu dişin gerçekten işi bitmiş mi? dişi çektirmek istemiyorum ısrarla çekilecek implant yaptır diyor.

röntgen filmini ekledim


 
Bu dişte vertikal kırık yoksa dolgu yapılır sadece.


  • thewhitewolf  (03.11.22 10:34:50) 
hocam vertikalden kastınız nedir bilmiyorum ama röntgendeki gorunen iki diş var kırılan yer iki dişin arasında görünen boşluk kısmının ust ucunda. fakat dişi çekmek isteme sebebi kökleri iltahaplıymış napılırsa yapılsın düzelmez bu dedi. üsttede 20 lik dişin damağa bakan iç kısmında aşınma var daha önce ki dişçi beyaz dolgu yapmıştı çok küçük bir kırık var demişti. sıfır ağrı sızlama hassasiyet var ama onuda çekmemiz lazım dedi dişçi. anlamıyorum yani. başka dişçiye gitmende gereksiz iş gücü onlarda aynısını diyecek dedi kestirdi attı.


  • haskoylu deli hasan  (03.11.22 10:47:11) 
Ağız içi görüntüsünü de görmek lazım ama bence bu dişe çekim gerekmiyor


  • housedaki topal doktor  (03.11.22 10:49:02) 
Kök ucu izlenmiyor. Panoramik ve ağız içi görüntüsünü de görmek gerek. Sırf bu filme bakınca dolguyla kurtarılır diyebiliriz.


  • benoyledemekistemedim  (03.11.22 12:20:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.