[]

Emlakçı Komisyonu İadesi uykusuzlugu

Merhaba,
Geçen duyuru açmış ve gaza gelip sadece fotoğraflara bakarak bir ev tutmuştum. Bir gün sonra yani evi akşam tuttum, sözleşme imzaladım, sonraki gün sabah evi görüp vazgeçtim. Ev sahibini aradım, durumu anlattım ok problem yok dedi. Emlakçı kaporanız yanar dedi bende ok dedim yapacak bir şey yok.
Fakat araştırdım ki o işler öyle değilmiş. Sözleşmeyle beraber komisyonda iptal oluyormuş. Şimdi durumu anlatan bir metin hazırladım ve emlakçıya sabah göndereceğim. Yanacak olana kapora dedik komisyonun tamamı yanıyor, haksızlık. Ki kapora da yasal bir şey değilmiş. Hadi tamam dedim sözümün arkasındayım 1000 lira yansın.
İtiraz ederse avukatım pazartesi günü ücretin tamamı için icra takibi başlatacak bilginiz olsun vs diyeceğim.

Neyse. Muhtemelen yine itiraz edecek.
Daha sonra ne yapmamı önerirsiniz?
Yok mu bir avukat arkadaş arasa da ciddi ciddi durumu anlatsın da ücreti alayım. 35lik vodka ücretini gönderirim :(

 
Öncelikle siz ev sahibini telefonla arayıp sözlü iptal yapamazsınız. O sözleşmenin üzerine iptal edilmiştir diye not tarih düşüp, hem sizin, hem ev sahibinin, hem de emlakçının varsa imzası olmalı. Bu işi de bırakın komisyon karşılığı emlakçı yapsın. En azından depozito yatırmamışsınız, o zarardan dönmüş oluyorsunuz.


  • malheiros  (03.11.22 08:52:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.