[]

Zayıflamadan göbeği eritmek

Artık ciddi bir göbek sorunum var fitness geçmişim olmasına rağmen artık göğüs hacmini de geçti neredeyse kocaman bir göbeğim var. Yazın spora gitmedim doğru dürüst, sonbaharda da savsakladim. Yeme düzenim de bozuldu ev yemeğinden çok fast food yedim sürekli. Son 15 gündür düzenli gidiyorum herhalde 10 gun gitmisimdir. Öncesinde daha düzenli gidiyordum. Ama hayatımda ilk defa böylesine bir göbek sorunu yaşıyorum. Sabah uyandığımda özellikle iyice şişmiş görünüyor aç olmama rağmen. Yaz sonunda bunun için doktora gittim, kan, idrar, gaita tahlili, ultrason hepsine bakıldı hiçbir şey çıkmadı. Doktor arada olabilir dedi rabiza ve iki tane daha ilaç yazdı bir ay kullan geçmezse endoskopi yaparız dedi. Geçmedi. Ben de gitmedim muhtemelen bir şey çıkmayacak onda da.

Şimdi ben zaten normal sayilirdim sene başına kadar, şu an iyice skinny fat oldum göbek yüzünden. 75 kiloyken göbeğim çok azdı şu anda 71-72 arasında gidip boy 174) geliyorum ve göbek dev gibi. Ben bunu kilo vermeden nasıl azaltirim? Zayıflamak istemiyorum kollar bacaklar fazla ince değil ama göbek çok belirgin.

Alkol çok nadir senede birkaç kez alıyorum. En son aylar oldu. Ekmek çok az yiyorum. Pilav makarna yiyordum akşamları onu bıraktım artık. Öğlen yemekhanede ne çıkarsa onu yiyorum genelde zaten az porsiyon oluyor doymuyorum. Kahvaltıda ok uc tane haşlanmış yumurta, muz, yulaf, yoğurt. Tabi bunları son zamanlarda düzenli yapmaya basladim. Geçmişte üç gün iyi besleniyorsam üç gün fast food idi.

Ağırlık kaldırma 40-45 dakika kadar sürüyor, sonra bir o kadar da yüzüyorum havuzda. Spora gittiğimde mutlaka ikisini peşpeşe yapıyorum. Aslında sene boyunca haftada en kötü bir ya da iki gün gittim ama artık ne kadar kötü beslendiysem.

Epey rahatsız olmaya başladım artık. Radikal değişiklikler yapmak, önlemler almak istiyorum. Şu anki niyetim 7 günde 5 gün spora gitmek. Mümkün olduğunca akşamları erken ve az yiyip spora gittiğim günler protein shake vs içmek.

 
Göbek mutfakta eritilir hocam. Yaptıklarınız iyi hoş da belli ki yediğiniz şeylerde bir sıkıntı var.


  • ruhen hastayim ben  (02.11.22 21:19:53) 
Sporu abartmana gerek yok. Bir planın olsun yeter.

Makro dengesi sağlanmış kalori kontroluyla olay çözülür.

Öyle milkshakeyle falan değil yani, hesaplı kitaplı yiyip içmen lazım.
  • Mirket  (02.11.22 21:22:20) 
Valla son zamanlarda dikkat ediyorum, bazen öğün atladigim, iki öğün yediğim bile oluyor ama gene çok şişkin hissediyorum.


  • sanguine  (02.11.22 21:31:18) 
Protein oranini yükseltmek ve kalori takibi yapmak.
examine.com

Kilo vermenize gerek yok, kas yapmaniz lazım bunu da kalori takibi ve yüksek protein ile desteklemelisiniz.

Hesaplı kitapli gitmeden zor oluyor.
  • logisticsmanager  (02.11.22 22:46:15) 
Hocam bu bi süreç. 6 ayda yaptığın göbek 10 günde nasıl gitsin :)

Ekstra bi şişkinlik / gaz vs. oluyorsa yediğin şeylere dikkat et. Benim mesela normalde göbeğim yok, ama beyaz ekmek yersem şişiyorum. Herkeste farklı olabilir bu, keşfetmen lazım. Bi hafta yediğin şeyleri bi kağıda yaz, sonraki hafta 2'şer gün o şeyi hiç yeme / içme. Böyle böyle dene, şişkinliğin azaldığı gün ne yemediysen sıkıntı o arkadaş. Onu hayatından bir süreliğine çıkarman ya da azaltman lazım maalesef. Midendeki bakterileri düzene sokman lazım. Herhangi bir X sebzesi bile sebep oluyor olabilir buna, şekersiz kola da olabilir, yulaf da olabilir, sürpriz.

Bir diğer nokta da karın egzersizi. Göbekteki şişkinlik iç organların baskısı sebebiyle de olabilir. Karın kasların zayıfsa daha çok çıkar göbeğin. O yüzden karın egzersizi de yap. Yürürken / otururken göbeğini içeri çek bi de, duruşunu da düzeltir o.

Onun haricinde tartıda gördüğün rakam çok önemli değil. Yağ oranı / kas kütlesi daha mühim.
  • plutongezegendegilmi  (02.11.22 23:32:18 ~ 23:33:20) 
göbek konsunda %90 beslenme önemlidir.


  • Anna Wiki  (03.11.22 02:55:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.