[]

Mesajda kendime küfretmek

Ekşide birine mesajda "seni ciddiye alıp cevap veren
aklımı si.." yazdım. Mesajla hakaret diye iki hafta çaylak yapmışlar.
Mantıklı mı bu şimdi? Burada hakaret kendime yahu?


 
İbretlik olay. İyi güldüm. :D


  • AlsterWasser  (02.11.22 19:27:25) 
Bana hakaret var diye şikayet etmek nerden aklına geldi?
Hadi onun geldi, moderasyon nasıl ikna oldu?
Bu kişi muhtemelen korunan aktroll kitlesinden.
  • vizivozo  (02.11.22 19:33:53) 
küfürlerin bir mantısı aranmaz. bir erkeğe "ananı satayım" dediğinizde "kaçtan gidiyor" diye sormaz. sinirlendiğiniz ve orta şiddette bir küfür ettiğiniz algısı yaratır bu söz.

yazdığınız küfürde de hitabın, eylemin kime olduğu önemli değil. ortadaki fiil söyleniş bakımından da, kullanım yeri ve seçilen kelime açısından da küfür. normalleştirmemek ve birinin bu küfrü okuduğunda şikayet edebileceğini düşünmek gerek. yolda, otobüste, parkta söylediğiniz zaman da mesela, duyan kimse "neyse, kendine diyor Allahtan" deyip geçmez, söyleyen kişiye küfür etti gözüyle bakılır, mümkünse çoluk çocuk bir bahane ile biraz uzağa gönderilir.
  • lovemyself  (02.11.22 20:52:32) 
anan babanla konusurken aklimi s. diyor musun?
patronunla yoneticinle konusurken aklimi s. diyor musun?
kendine etmen bir sey degistirmez fikirlerini kufur kullanmadan iletmelisin
  • nibba  (02.11.22 22:27:00) 
@nibba ekşide de bu küfür dediğimiz olay hiçbir noktada yok ya sanki. Yaptığınız kıyasa bakın yahu göz var izan var.

Soruya cevap vermek gerekirse aşırı saçma olay şahsi fikrim. Aklımı si… kafama sı… ne var hocam bunlarda?
  • zoque  (02.11.22 22:43:52) 
olaya farklı bakmak lazım. evet, ilk bakışta "kendime ettim, ne var" savunması makul gibi duruyor ama cümlenin yapısı öyle olsa bile anlamı öyle değil. hani yapıca olumsuz, anlamca olumlu cümleler var ya, işte bu da tersi gibi. şöyle ki, sen küfrü kendine etsen de hakareti karşı tarafa etmiş oluyorsun.

misal: "seni takıma alan aklımı s...m"

tamam, burada küfür kendine ama karşı tarafa hakaret var bence.
  • ahm1  (02.11.22 22:48:27) 
ılık ekşiciler her zaman vardı, her zaman var olacak. şikayet geldiyse yönetimin yapacağı pek bir seçenek yok.


  • motosiklet burclu adam  (03.11.22 03:00:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.