[]

Bist bugün hangi hisselerden kazandırdı?

Öncelikle borsaya yatıracak param yok, yatırım tavsiyesi istemiyorum, meraktan soruyorum.

Son günlerde hatta özellikle bugün borsa baya yükseldi, 3 ay önce şu hisseyi almıştm, bugün 3 katına çıktı kazandm dediğiniz hisseler var mı? Varsa sizce neden?

Mesela bugün birinden şunu duydum, sasa'yı temmuzda 35-40 liradan aldm, bugün 125-130 liralara çıktı. (Ben sasanın biraz piyasa beklentisinin gazına geldiğini düşünüyorum yoksa nasıl anlık yükselicek)

Var mı böyle başka kazanan?

Bu soru ve cevapları asla yatırım tavsiyesi değildir, sohbet muhabbet amacıyla konuşulmaktadır, kimse üstüne alınmasın :)

 
Eksisozlukte dolasirken smart gunes panelleri diye bir hisse gormustum. Birisi yazmisti, bu hisse benim emeklilik ikramiyem diye. Benim de tl bos bos duran param vardi. 14 lira civarindan aldim, su an 95 falan herhalde.


  • marcelorios  (01.11.22 23:07:32) 
Sasa yükselişi tamamen ky aptallığı. Hiçbir mantıklı açıklaması yok ama kağıdın müritleri var.
Patron da çakal borsacı.

  • trgydl  (01.11.22 23:10:11) 
@trgydl

Aslında güçlü bi firma, dün kurulmamış bayağı da eski, yatırım hedefleri de yüksek görünüyor ama yine de bu kadar kısa sürede yükselmesi fake duruyor.

Bi yorumcudan 170'e kadar çıkmasını bekliyorum diye bir şey duydum ama güvenilmez hissim geçmiyor.
  • turuncu tonlarda  (01.11.22 23:17:45) 
Çok var. Son zamanlarda Conse mesela. 3.8 maliyetim. 8.08 şu anda. Yönü yukarı

Bir tane iki tane değil sürüyle böyle örnek var.

Riskli, öyle bir yylgd değil ama mepet’e sıra gelecek. Bir gün gelecek dönence diye diye manyadım.
Satış kararı alındı normal şartlarda 30 lira olması gereken, şu anda 4 lira olan hisse. Sahibi adam öldürmeye azmettirmekten müebbet yemiş, sonra Batum’a kaçıp orada avm kurmuş, sonra İnterpol tarafından kilolarca kokainle birlikte yakalanmış bir adam. Alır mısın, almaz mısın?

Ben aldım, maliyetim 2 lira.

Son zamanlardaki yükselişten herkes payını aldı. Neye koysan katladı. Turex var mesela, daha yeni halka arz fiyatının üstüne çıktı, daha gidebilir.

Sasa saçmalık ötesi. 250 milyar liralık şirket oldu. Yazık olacak insanlara.

Daha çok şey yazılır, konuşulur. Türk insanı sever böyle muhabbetleri.
  • gabe h coud  (01.11.22 23:21:46) 
56 Gün önce GESAN aldım, %170 getirisi oldu,
54 Gün önce KONTR aldım, %145 getirisi oldu,
120 gün önce PGSUS aldım, %100 getirisi oldu,
119 gün önce FROTO aldım, %36 getirisi oldu,

ibb.co
bu portföyü de mayısta yapmıştım mesela.

Son zamanlarda enerji, gıda, havacılık holding hisseleri çok gitti. Demir çelik, İletişim, ilaç, beyaz eşya otomotiv sektörü ise zayıf kaldı.

Yükselen daha fazla yükseldi, düşen de daha fazla düştü ya da yatayda kaldı. Borsa biraz döngüsel bana göre. Hangi sektörler konuşuluyorsa, gündemde ne varsa onlar yarınlar yokmuş gibi yükseliyor, olumsuz haber akışı olan da sanki fabrika batmışçasına düşüyor. Misal ereğli, geçen sene bu zamanlar ev araba satıp basıyordu herkes. Şimdi yüzüne bakan yok. Hatta diğer hesabımdaki ereğliyi satıp AVHOL diye açılımını bile bilmediğim(sırf balinalar topluyor diye) aldığım hisse 1 haftada %10 yaptı.
  • al basmadan donu var  (01.11.22 23:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.