[]

öğrenilmiş yalnızlık?

adeta bir paradoks. eşiği bir türlü geçemiyorsunuz.

iş ortamının saygınlığından dolayı kurumda tanışılan kişilerle ilerleyemiyorsunuz. insanlar kişisel zevklerinizi bilmesin ve kariyerinizi etkilemesin diye o ortamdan sosyalleşmeye kendinizi kapatıyorsunuz.

iş için şehirde bulunduğunuzdan da haliyle dış ortamda tanıdığınız kimse yok.

peki nasıl çıkacaksınız bu kötü durumun içinden?

 
Yalnızlık soyutlanmayı soyutlanma da yalnızlığı doğurur. Dengeyi kurabilmek gerek. Gelen ilk daveti kabul eder bir yerden başlardım ben olsam.


  • ruhen hastayim ben  (01.11.22 22:40:31) 
Dernek, vakıf, sosyal sorumluluk işlerine girmeyi düşün. Her türlü insanla tanışırsın.


  • gabe h coud  (01.11.22 23:11:39) 
Kendi denginiz biri yok mu?

Mesela hakimsen kalem personeliyle sosyalleşemezsin ama diğer hakimlerle takılabilirsin.
  • turuncu tonlarda  (01.11.22 23:20:34) 
@turuncu

bürokrasi tehlikeli maalesef. kimin kimle ne yakınlıkta olduğu bilinmez asla.

kaygı bozukluğu ile birlikte bu riski almak çok zor.

tek samimi cevapta en sosyal kişi olabilecekken, yine bu cevabın kariyerin sonu olabileceği gibi bir gerçek mevcut.
  • ikiicidisibirkisi  (01.11.22 23:39:52 ~ 23:41:53) 
Ama kimin kimle ne yakınlıkta olduğunu da biraz içlerine girmezsen hiçr zaman bu döngüyü kıramazsın.

Ben iş ortamında genelde sır saklayıcı biri olarak davranıyorum, böyle yapabilirsin. Öncelikle kimsyi yargılamıyorum. Böyle olunca bana dedikoduları anlatıyolar kimin ne şeytanlık yaptığını öğrenmiş oluyorum ama ben kendimden bahsetmiyorum kimseye. Özel yaşamım ailem eşim hakkında çok konuşmuyorum, genelde önceki mesleki tecrübelerim, önüme gelen dosyalar, eski patronlarım vs, ya da genel şeyler kafelrr restoranlar hakkında filan konuşuyorum.

Böyle bi strateji izle, sır saklayıcı ol, biri bişiy anlattığında asla yargılama. Böyle böyle tanırsın bence insanları.

Hı yok ben asla muhatap olmam diyosan yapıcak bi şey yok, evde takılcaksın veya varsa dernek vakıf spor salonu gibi ortamlara takılcaksın.

Son olarak sen güçlü olduğun sürece kimse senin kariyerine zarar veremez.(bence)
  • turuncu tonlarda  (01.11.22 23:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.