[]

3-5 sene sonra doktor, sanatçı, mühendis bulamamak

Akp rejimi ve akpnin cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarını hetkes duydu giderlerse gitsinler diyor. Peki ya zaten dinci kesimden okumuş adam çıkmıyor ve aydın kesim iltica ederse bizler ne yapacağız herkes polis olıyor kimi kimden koruyor bu Erdoğanın paralı askerleri? Ülkenin hali harap ne olacak sonumuz karamsar ve intihara meyilliyim. Ya iltica edeceğim ben de ya da korkarım sonum intihar olacak. Aşırı korkuyorum akp rejiminin kalıcı olmasından ve Erdoğan ın 30 yıl daha tek adam olmasından.




 
İltica etmek intihar etmekten iyidir. Fakat şu var:

Erdoğan veya akp tarafını oluşturan kesin "dinci" diğerleri "aydın" değil. Böyle bir ayrımda bulunmak gerçek bölücülük olur, çünkü akp hiçbir zaman "dinci" de "dindar" da olmadı, sadece bu hassasiyetleri kullandı, akp her zaman liberal bir siyasi parti olmuştur ve tandansını din olarak seçmiş, işlerini para ile halletmiştir. "Babalar gibi satacağız" sözü hâlâ aklımdadır.

Aydın kesim dediğin kesimde de dinci dediğin kesimde de birbirine denk çok insan var. Fanatizm ikisinde de aynı mesela, menfaatperestlik ikisinde de aynı, paraya olan yaklaşım ikisinde de aynı... bir taraf daha parasız sadece, dikkatini çekerim. Daha parasız olanlar dinine daha çok sarılanlar. Çünkü yanlış yerleştirilmiş ve öyle devam eden bir şükür ve sabır anlayışını devam ettiriyorlar, temsil ediyorlar hatta.

İntihar edeceğine iyilik doğruluk hakkaniyet adalet kalite yolunda mücadele et. İntihar etmesen de, bir şeyler için savaşmasan da öleceksin, her insan gibi. Bari ölümün yüce bir anlama adanmış olsun. Benim için böyle.
  • muhayyer divan  (01.11.22 20:00:29) 
Ondan önce de aynıydı. Sadece laik ortam vardı o kadar. Millet mehmet ali erbil, tutti furutti izleyip duruyordu.


  • seaman  (01.11.22 20:02:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.