[]

Almanya'da iş aramak

Genşler,

40 yaşındaki Bu 15 yıllık Mak muh kardesiniz Hasta uyuyamadı. Aklına bişi geldi. İşten bir ay izin alsam,Bir şekilde turist vizesi ile oraya gitsem iş bulmak için herşeyi yapmaya hazırım. Geri de dönerim, kalacak yerim de var en kötü araba kiralar arabada yatarım.kaldigim bölgede tüm firmaları Google Maps ile isimleri internet araştırdıktan sonra
Soru şu.
A1 almancamla telefonda ik görüşme talep edebilirim.
Veya catkapi yapıp ik ile görüşmek istiyorum diye gorusebilirim. Sonrasında kendimi tanitirim (ik yi atlatacak ve teknik personel ile görüşecek kadar cümle ezverlerim. Belirledikleri sürede B1 alacağım garantisini veririm vb.
Sonuçta adamlar global,dil konusunda ve teknik anlamda senden ışık görürse davet vb ustlenmez mi?
En kötü bir ay macera yaşar dönerim.

 
İş ihtiyaçları varsa online yayınlamışlardır zaten. Kimse yarım yamalak Almancasıyla şu kapıdan birisi gelse de bir dinleyip işe alsak demez sanırım. Usulen işlerin böyle yürüdüğü bir şirket de kalmış mıdır, hiç sanmam. Bu bahsettiğinizi yapmaktansa her gün iş sitelerinden ilan araştırıp onlara başvurmak ya da bahsettiğiniz gibi şirketleri bir şekilde bulup mail atmak daha mantıklı bir yol olur bence. Bol şans.


  • but that was just a dream  (01.11.22 07:48:23) 
A1 Almanca ile iş mülakatı zor. İngilizce bile konu derinleşince zorlaşıyor. Almanca bunun iki katı zor. Dil kursu daha mantıklı. O sürede araştırırsınız.


  • dissendium  (01.11.22 07:58:50) 
İngilizceniz varsa linkedin'de almanca şartı aramayan ilanlara başvurun. pek inanmasam da hadi bir şekilde mülakatı geçtiniz A1 almanca ile..daha sonra nasıl çalışacaksınız..

15 yıl tecrübe + ingilizceyle bence şansınız olur. macera istiyorsanız yine gidin tabi ama gerçekci hedef online'a odaklanmak. bol şans..
  • axl  (01.11.22 08:43:27) 
kaptan 50 sene geriden geliyorsun, eger 1970'lerde olsaydik bir ihtimal en azindan bir mulakata girebilirdin de gunumuz dunyasinda turk mahallesinde donerciye komi olarak bile almazlar.

40 yasindan sonra gidecegin ulkenin dilini cok iyi yalayip yutmamissan olmaz o is, zaten 25 sene sonra emeklisin, emekliligi gorecegimizin garantisi de yok. tatile git gel yaw, degmez.
  • cooperr  (01.11.22 09:05:16) 
Günümüzde iş arama sistemi bu değil. negatif bi intiba bile bırakabilir. Herkesin işi gücü var, hiç kimseyle görüşemezdiniz.

Almanca gerektiren işler için a1 birini almazlar. Mülakata ezberleyip girmek de getçekci asla değil. Daha önce yabancı dilde bir mülakata girmiş olsaydınız a1 seviyesiyle ne olursa olsun mülakat geçemeyeceğinizi fark ederdiniz.

Almanyada uluslararası bir çok şirket ingilizceyi yeterli görüyor zaten. Hatta ingilizceyi şart olarak görüyor. Yani almanca bilip ingilizce bilmiyorsanız da şansınız çok azalıyor. Türkiyeden giden biri için anahtar nokta ingilizce bilmek olmalı.

Online mülakat yaparak fevkalade iş bulabilirsiniz. Şansınız çok çok daha fazla. Siz bir şekilde almanyada bulunsanız bile şirket sizin için çalışma izni evrağı düzenlemek durumunda kalacak. Eğer bir şirket bu prosedürü göze alıyorsa zaten online mülakatla türkiyeden gelen insanları mülakata kabul ediyor oluyo. Yani güzel bi linkedin cvsi ile online da yardırın.

Eğer 1 ay macera yaşamak istiyorsanız dil kursuna gidin.
  • zimbirik  (01.11.22 09:06:52) 
ana diliniz almanca olsa ve almanyada yasasaniz bile cat kapi is basvurusu kabul edeek is yeri sayisi cok cok azdir. almanyada her sey randevu usulu ilerle ve is basvurusunu internetten veya posta ile isteyeceklerdir.

ayrica birebir is basvurusu yapmak cok verimsiz bir yontem. almanyada sanayi ulkenin her yerine dagilmis durumda. ulkeyi dolasarak basvuru yapmaniz lazim ve bu sekilde bir ayda cok fazla is yerine basvramazsiniz. bir ay da kisa bir sure. o nedenle internetten basvuru yapin.

almanyada bir sirket sizi niye alir? nitelikli is gucunu daha ucuza calistirmak icin. o nedenle niteliklerinizi bir sekilde kanitlamaya bakin. sertifika, diploma ne varsa gonderin.

almanyada sirket sizi niye ise almaz? almanca bileni tercih edecektir. o nedenle almancanizi iletletmeye bakin. ayrica turkiyeden gelen biri icin calisma izni prosedurleri ile ugrasmak istemeyecektir. aslinda calisma izni almak, sozlesme imzaladiktan sonra cok da zor degil.
  • emrahday  (01.11.22 09:14:08) 
git hollandaya geleni geçeni alıyorlar bu ara.


  • kveldulv  (01.11.22 10:03:22) 
almanya'da zaten işler yavaş işliyor. bir ayda başvurunuza dönmeyebilirler bile. üstelik a1 almanca ile ne söylemeyi planlıyorsunuz? adamların sorduğu soruyu bile anlamazsınız.

çatkapı görüşme isteğine falan türkiye'de bile garip bakarlar. almanya'da club'a gitmek için bile iki hafta önceden planlıyor millet. bunca yıl hiç iş görüşmesine girmediniz mi?

ben size şöyle bir tavsiye verebilirim: öncelikle bu seviyede almanca görüşmeyi unutun. hattta muhtemelen almanca iş görüşmesine girebilecek seviyeye türkiye'de ömür boyu çıkamazsınız. ingilizceniz varsa bunun üzerinden yürüyün. sadece ingilizce ile iş bulmak almanya'da epey zor ama deneyiminiz var. bu nedenle imkansız değil.
gelip iş arama muhabbeti gereksiz. zaten teams üzerinden falan görüşmeler yapılabilir. son aşamada gitmeniz gerekirse o zaman vize muhabbetini düşünürsünüz.
  • bohr atom modeli  (01.11.22 13:14:31 ~ 13:15:55) 
niye turist vizesiyle gidiyorsunuz ki? İş arama vizesi var.

Nedense Türkiye'de herkeste böyle umutsuz ruh hali var bu tarz işlerde. Turist gibi gideyim, kaçak gideyim falan...

Yurtdışına legal şekilde kalmak o kadar zor değil.
6 aylık iş arama vizesi var almanya'da.

Türkiye'de size bu konuda yardımcı olacak acentalar da var.
İş bulma garantisi vermiyorlar (yani iyi acentalar vermiyor), ama belgelerin hazırlanması, iş aramaya uygun hazır hale getirilmesi gibi süreçlerde destek oluyorlar. Sizi iş bulabileceğiniz kurumlara yönlendiriyorlar.

Almanya'da kimse çat kapı geldiniz diye sizle görüşmez. Telefonda da görüşmez kolay kolay. Adam iş ilanı çıktıysa, sizi en fazla oranın linkine yönlendirir.

Bence işkur ve almanya'daki iş arama kurumları üstünden ilanlara bakın.
Resmi görüşmeler oluşturun yani.

Bu arada uluslararası şirketlerde almanca şart değil, ingilizce bilginizle de iş bulursunuz. Ha almanca bilmek iyi olur tabi.

Bence öyle çat kapı gitmenin anlamı yok.

Hızla bir almanca kursuna yazılın.
O arada belgelerinizi, diploma denkliklerinize falan bakın, gerekirse belgelerinizi bir aracı kurumla oraya uygun hale getirin.

O arada iş arama vizesi için gerekli hamleleri yapın.
Gerisi artık sizde.
  • anten  (01.11.22 14:05:15) 
almancanı b2, hadi bilemedin b1 seviyesine getirmeden iş mülakatına girmeni önermem. almanlar bu konuda pek anlayışlı değiller, almancan zayıf diye seninle basit bir almancayla konuşmayacaklar. muhtemelen dediklerinin %90'ını anlamayacaksın ve rezil olduğunla kalacaksın. öyle cümle ezberlemekle falan olacak iş değil.

üstte bir arkadaş iş arama vizesi yazmış ama onun için seni almanya'da altı ay yaşatacak kadar hazır para göstermen gerekiyor. böyle bir paran varsa ben de turist değil iş arama vizesiyle gelmeni öneririm. ama gelmeden önce dediğim gibi almancanı en az b1 seviyesine getirmeye çalış. ya da berlin, hamburg gibi daha kozmopolit şehirlerde tamamen ingilizceyle yürüyen işlere odaklan.
  • sir gawain  (01.11.22 14:54:25 ~ 14:57:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.