[]

Yetkiliye e-ticaret sorusu

Kendi açacağım e-ticaret sitesinde, markalı bir ürünü (mesela adidas) listelemek istiyorum.

Sipariş geldiğinde gidip adidas'tan orijinal ve faturalı olarak satın alıp müşteriye kargolayacağım.
Adidas'ın sitesindeki fiyatın aynısını kendi siteme yazacağım.

Bir nevi dropshipping.

Bu şekilde listeleme yapmamın sakıncası var mıdır?

Adidas (veya herhangi bir marka) bana sorun çıkarır mı?

 
bu durumda senin karın ne olacak anlamadım. adidas'dan 10 liraya aldın ve 10 liraya sattın. yani? kargo ve diğer giderlerden zarar yazacaksın bu durumda.

diğer senaryoyu düşünelim. üzerine kar koyup satacağını varsayıyorum. bu kez adidas'ın kendi sitesinde daha makul fiyatlar olduğunu bu kişinin bilmemesi biraz garip olur. dahası her adidas mağazasında her ürünü bulamayabilirsin. varsayalım alıcı senden superstarın mor renginin 41.5 numarasını talep etti. bu ayakkabı her mağazada bulunabilecek bi çeşit değil. dropshipping dediğimiz şey birisinin stoğunda hazır olan ürünlerle sürdürülebilir bi sistem. diğer haliyle zor işler.
  • johnnie w lker  (01.11.22 02:31:09) 
Arkadaş bunları ben düşünemiyor muyum sizce? Benim sorduğum soru "kar eder miyim" değil. Nerelere takılıyorsunuz.
Ben ürün yüklersem sorun olur mu olmaz mı. Bunu bilen varsa yazsın.
Bilmiyorsanız zekiliğinizi kendinize saklayın.
  • bu hikaye bitti mi  (01.11.22 07:31:53) 
Bazı firmalar pazaryerlerinde marka ile ilgili yetki başvurusu yapıyor. Ürünün sahtesini gönderilme ihtimali ya da yetkilendirilmiş satıcıların dışında satışı engellemek, fiyat veya diğer unsurlar da oluşabilecek rekabetin önüne geçmek, doğrudan tek satıcı olmak gibi bir çok nedenle müdahale edebiliyorlar.
Bu da firmanın büyüklüğüne göre size mail yoluyla, canlı destek ve benzeri yöntemlerle ya da daha büyük firmalarda doğrudan hukuki girişimlerle iletilir.
Yasal olarak buna hakları var ama yöntemleri ve süreci nasıl işliyor hukukçu arkadaşlar daha iyi bilebilir.
  • tum haklari saklidir  (01.11.22 09:48:43) 
Cümlem eksik olmuş şöyle tamamlayım:
Pazar yerlerinde pazar yerlerinin yönetimi ile hallediyorlar. Kendi web sitem üzerinden yaptığında muhtemelen doğrudan sana ulaşacaklar ya da yasal yolları kullanacaklar. Tabii burada Adidas örnek verdiğin için yok sayıyorum, hangi firmanın ürünü satacaksan o firmanın bakış açısına göre değişir. Birçok firma bundan rahatsız olmaz zaten.

  • tum haklari saklidir  (01.11.22 09:50:30) 
Pazaryerlerinde sorun olur. Markalı ürünlerin birçoğu, hepsi olmasa da birçoğu, markalarını korumak sahte ürünü önlemek için pazaryerlerinde fatura silsilesi ya da onay belgesi olmadan ürün koyamazsınız.

Kendi sitende de şöyle sorun olur, ürün orijinal değilse bir şikayet gelirse adidas sizle uğraşabilir. Uğraşıyor da.

Bu arada dropshipping böyle bir sistem değil.
Bana sipariş geldi, ben de gittim başka siteden aldım sattım değil.

dropshipping bir tedarik yöntemi.

Dropshipping'de tedarikçiyle anlaşmanız lazım.
Dropshipping yapan markalar var, büyük markalar da var ama gidip adamlarla anlaşmanız lazım.

Bu bahsettiğiniz yöntemle, stok takibi tedarik zinciri vs yönetmeniz çok zor.
  • anten  (01.11.22 14:14:41) 
bi deli kuyuya bi taş atıyor sonra 40 akıllı çıkaramıyor harbiden.

adam sana geldi. sitenden alışveriş yaptı. sonra sen gittin adamın üzerine faturasıyla ürünü aldın. fatura adamın üzerine mi? evet. senin sanal posundan ürünün ücreti çekildi mi? evet. bu faturayı sen muhasebeleştirebilir misin? hayır çünkü fatura adamın üzerine. peki pos'dan çekilen tutar karşılığı kasana nakit girdi mi? evet. tebrikler %100 kar ettin çünkü sattığın ürünün stoğu yok.

dropshipping dediğin sistemde tedarikçi ürünü sana faturalar, sen alır üzerine kar koyar satarsın. doğal olarak komisyon kadar kar etmiş sayılırsın. sen bu kafayla fazla yaşamazsın. kısa sürede firmaların kıskacına girmesen bile eminim maliyenin denetimine takılırsın. git bi maliyeye danış buralarda zeka yarıştırmadan önce.

öyle siteye koydum mu gerisinde sorun yok diyerek çocuk hayallerinle yaşamak eminim güzeldir ama bi ticaretin arka planını görmeden yüzeysel fotoğraf attım mı zenginim kafası şark kurnazlığıdır.
  • johnnie w lker  (05.11.22 03:37:36 ~ 03:44:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.