[]

İstanbul Ev Savaşları

Merhaba,
İstanbul'da ev tutmaya çalışıyorum. Nereden tutayım, tutacağımdan çok mevcut durumda ne yapmalıyım ciddi kararsızlık yaşıyorum.

Durum şu:
1) Evi şimdi tut, zorlanarak da olsa yılbaşına kadar kiranı öde. Yılbaşında asgari ücrete gelecek zamdan ne de olsa payını alırsın.
2) Riske girme, bekle. Ayağını yorganına göre uzat. Bu paraları ödeyen kimse çıkmaz, kiralar düşer(?)

Şu anda 6 kağatlık bir evi rahatlıkla tutabilirim. Peki ya asgari ücret 8 kagat olmazsa? Kendime payımı hep 8 üzerinden değerlendiriyorum.

Peki asgari ücret 8 olur ve aynı koşullardaki evlerde 8 olursa?

Ne yapayım ben?
Not: İnternet kullanıcıları görebilsin tuşunu yeni gördüm ve mobilim. Önceki duyuru silinebilir.

 
Kiralar düşmez.
Aksine devletin yüzde 25 sınırlaması yüzünden daha fazla olur

  • kisa  (31.10.22 23:51:09) 
Asgari ücret artınca kiralar aynı mı kalacak sanıyorsun? Anında eklerler artış miktarını. Bir de özellikle asgari ücretliler tutmasın isteyen ev sahipleri var. Başıma bela olur diye korkuyorlar o yüzden asgari ücrete göre ayarlanıyor genelde.

Ben olsam vakit kaybetmezdim.
  • seaman  (31.10.22 23:53:33) 
kiraların düşmesi imkansız. şimdi bulabildiğin mevcut bütçene (zamsız olarak) uygun bir eve gir derim.


  • roket adam  (01.11.22 00:12:50) 
semt pazarında beyaz peynirin kilosu 150 lira oldu. peyniri aşırı seven biri olarak big mac endeksini değil peynir endeksini kullanıyorum.
hiçbir şeyin fiyatının tl cinsinden düşeceğine ihtimal vermiyorum. ihtiyacınız varsa ev tutacaksanız ocak ayını beklemeden tutun.

  • Piyano piyano bacaksız  (01.11.22 10:57:15) 
kiralar niye düşsün? bir an önce tutun.


  • zgrydn  (01.11.22 11:08:21) 
Asgari ücret iki katına çıkacak diyorlar. Öyle bir şey olursa ev kiraları da iki katına çıkar. O yüzden şimdi tutmanız avantajiniza.


  • nickini degistiren yazar  (01.11.22 13:13:34) 
Asgari ücrrete zamn geldiği gün ev sahipleri ilanlarını güncelleyecek aynı zam oranında.


  • anten  (01.11.22 14:15:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.