[]

kişisel alana saygı duyuyor musunuz?

günlük yaşamda bilerek veya farkında olmadan örneğin atm banka gibi yerlerde sıra beklerken mesafe bırakır mısınız? markette kasa sırasında öndekinin ensesine kadar girer misiniz? tanımadığınız veya ilk kez tanıştığınız kişilere uyarı anlamında veya konuşma sırasında dokunur musunuz omzuna, sırtına vs. ?




 
Ben önümde mesafe bıraktığım için önüme geçiyorlar...


  • dissendium  (31.10.22 20:06:38) 
kesinlikle ekstra saygı duyar, gereğinden de fazla mesafe bırakırım ancak maalesef dissendium un da dediği gibi sonuç hep mağdur olmaya gidiyor. düşünceli ve naif olmak beraberinde sinir olmayı getiriyor.

yine de kimsenin alanına müdahale etmiyorum, samimi olmadığım kişilere temas etmiyorum, algıları açık bi insan olduğum için insanlar talep etmeden onlara geçiş için alan veriyorum, kenara çekiliyorum. bana bunları sağlayan herkese de bol bol teşekkür ediyorum.
  • hypathia  (31.10.22 20:22:07) 
Dissendium +1 bu da bizim lanetimiz işte Ahahaha


  • invictae  (31.10.22 21:15:15) 
bu yüzden sırada olmadığım düşünülüyor. çok acelem varsa oyunu onların istediği gibi oynuyorum, yoksa bekliyorum.


  • rakicandir  (31.10.22 21:31:09) 
Ben hep dikkat ediyorum da bana hep davarlar denk geliyor, yuruyen merdivende gelip tam arkamda bi alt basamakta duruyorlar. Gucum yetse bi gun dovucem birini ibret olacak bi daha 10 metre uzakta duracaklar ama iste o kas gucu yok.


  • summer timetable  (31.10.22 21:44:37) 
Burnuna kadar giriyorum :)


  • kirmizipilotkalem  (31.10.22 21:47:55) 
Dikkat ediyorum ama arada boşluğuma geldiği ve milletin dibine kadar yanaştığım oluyor.


  • synesthesia  (31.10.22 22:17:22) 
Kişisel alan benim için çok önemli. Başkalarının özellikle tanımadığım kişilerin alanına saygı duyarım. Maalesef toplu taşımada böyle sorunlar var. Onun dışında kasada, atm'de vs. dibime girenlerden aşırı rahatsız olurum. Uymayanlar var.

Bu arada temas ve yaklaşım şekli de önemli. Teması severim ama sevdiğim ya da ilgilendiğim kişiden geliyorsa. Öte yandan en samimi olduğum kişi bile dürte dürte bir şey anlatıyorsa rahatsız olurum. Öte yandan uyarı ve dikkat amaçlı ("pardon!") kola dokunulması çok sorun değil ama onun için dakikada 500 defa dürtenler var. affedersiniz amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar.
  • nawar  (31.10.22 22:29:38) 
Yerine göre evet, yerine göre dibine kadar gidiyorum. Örneğin arkadaşım ATM'de işlem yapacak, ben epey kenarda bekliyorum. Ama bazıları resmen ATM'yi işgal edince dibine kadar sokuluyorum ki psikolojik baskı yaratıp "Arkamda insanlar bekliyor, işimi erken bitireyim" diye düşünsün diye. Yürüyen merdivenlerde de solda duruyorsa dibine kadar sokuluyorum ve gözlerinde rahatsızlık yarattığımı görünce de memnun oluyor ve "Kenara çekilir misiniz?" diyorum. Toplumsal alanlarda gereksiz yere diğerlerinin hakkını yediğini düşündüğüm durumlarda yapıyorum yani.


  • m e b  (31.10.22 23:14:45) 
İnsanın dinine kadar girenler genelde bunu normal buluyor. Bir nedenleri oluyor vs. “E ama önüme geciyolar” diyip arada 2 cm boşluk bırakıyorlar. Ben ne olursa olsun yarım metreden fazla yaklaşmam.

Bazı yaşlı teyzeler vs çantalarını size sürte sürte sıra beklerler deli olurum.

Kimseye asla dokunmam. Beni görmeyen kulağında kulaklık olan kişilere bi şey söyleceksem önlerine dolanırım vs. asla dokunmam. Birine dokunarak uyarmam için kulağında kulaklıkla uyuyo olması lazım.
  • zimbirik  (31.10.22 23:51:52) 
dissendium +1 ahahha :D

zamaninda havaalaninda check in sirasi beklerken (tek ben vardim sirada) bi teyze yanima gelip 'sirada miydin yavrum?' diye sormustu, "yok teyze keyfimden dikiliyorum boyle" dedim, hee iyi madem diyip onume gecti ahahah :D

mesafe birakmaya calisiyorum genelde ama sonra hep "yanimdaki onume gecer mi aceba simdi" stresi oluyor. baskasina yanasma stresi ile bu stresi dengeleyecek bi noktada durmaya calisiyorum.
  • taurina  (01.11.22 01:21:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.