[]

Motosiklet Kazası

Bir arkadaşım motosiklet kazası geçirdi. Sorusunu aşağıya kopyalıyorum kendisi linkten takip edecek cevapları:

Motosiklet Kazası

Cumartesi akşamı iki şeritli (gidiş-geliş) yolda motosikletle gidiyordum, yolun hemen solunda bulunan arkadaşımın evine gitmek için sola sinyalimi verip karşı şeride geçtim. İleri doğru ancak sola da kayarak yavaşlarken bir anda arkadan bir araç çarptı. Yoldaki çizgiler kesintisizdi bu arada, yani sollamanın yasak olduğu bir noktaydı.

Çarpan aracın sürücüsü beni sollamak için o şeride geçtiğini, o sırada önüne kırdığımı söylüyor. Ben sabah lastik izlerine baktım, aşağı yukarı 20 metre lastik izi var, 5-6 metre de motosikleti arabanın altına alıp sürüklemiş.

Ben tutanağa lastik izlerini ve motoru sürüklemesini yazmadım. Yazmalı mıydım, fark eder mi? Bu arada olayın olduğu akşam araç fotoğraflarını vs. çektim. Hastaneye gittiğimde adli vaka olarak girdiler, bugün gidip karakola ifade vereceğim.

Karşı taraf "sen kendi aracını yaptır ben kendi aracımı yaptırayım" dedi ama ben yanaşmıyorum çünkü tamamen haklı olduğumu düşünüyorum.

Tutanağı henüz sigorta şirketine iletmedim bu arada. Önce bir mtorun masrafını öğrenip karşı tarafa karşılayıp karşılamayacağını soracağım. Karşlılamıyorum derse sigorta şirketine ileteceğim.
Yapmam gereken, atladığım bir şey var mı?

 
şerit kesintisizse arkadaşınızı sollamak için karşı şeride geçemez. kesintisiz şeridin manası sollama yasağı zaten. o işi geçsin çarpan kişi.

takip mesafesi ihlali ve 20 metre lastik izine dayanarak söylersek hız sınır aşımı da var kuvvetle ihtimal.

arkadaşınız da kesintisiz çizgide sola dönüş alıp karşı şeride geçmemeliydi. yine de kusurun karşı tarafta bulunacağını düşünüyorum atladığım bir nokta yoksa.
  • coldegezenkutupayisi  (31.10.22 12:48:45) 
kaza boyle olmus olabilir ; ama bana cok olasi gelmedi.

benim tahminim su sekilde : muhtemelen motorsikletin yavasladigini gorunce direkt diger serite yoneldi araba. motorsiklet diger serite gecip iyice yavasladi. o sirada arabadaki telefona radyoya bakti gormedi vurdu. ya da hizi durmaya yetmedi gormemesine ragmen.
  • safak efendisi  (31.10.22 12:55:58) 
Adamla daha fazla muhattap olmanıza gerek yok, direkt sigorta şirketine gerekli belgeleri ilet kaskodan yaptır geç. Suç %100 karşıdaysa kasko parasını tamamen karşıdan alacak zaten. Daha fazla polemiğe girme derim. Onun dışında haklılık olarak bakarsak evet arkadaşın haklı gibi görünüyor.


  • roket adam  (31.10.22 13:30:09) 
gereksiz polemiğe girme +1

sigorta ve kasko böyle durumlar için var. lastik izi ve çarpma detaylarını, resim video vb şeyleri de ekleyip raporu hazırlayın. kanaatimce suçun çoğu karşı tarafta.
  • bugisme  (31.10.22 13:38:14) 
öncelikle çok geçmiş olsun.

devamlı yol çizgisi boyunca hiç bir şekilde veya nedenle şerit değiştiremezsiniz, sola da dönemezsiniz, şeridinizden çıkamazsınız. o ihlal yapıyorsa motosiklet de yapıyor. yani devamlı yol çigisi olduğu için sola dönüşünüz de yasak.
muhtemelen kusur %50-50 verilecektir.
  • artci sarsinti  (31.10.22 14:56:20) 
selamlar, kazayı yapan kişi olarak güncelleme yapmak istedim.

dün eksper firmadan aradılar ve hatanın %100 karşı tarafta olduğunu bildirdiler. açıkçası ben de %50 çıkar diye tahmin ediyordum ancak %100 kusursuz olduğum ortaya çıktı.:)

edit: artci sarsinti'nin cevabını okuduktan sonra %50 çıkacağını düşünmüştüm bu arada.
  • şeyh x  (17.12.22 12:11:57 ~ 12:14:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.