[]

mekanda şarap tadıp geri gönderme

geçen 2014 fransız şarabımı açtım üzerinde max 8-10 yazıyor ailece içelim dedik. nasıl kötü bir tat 50euro falan vermiştim aldığım bir marka tadını da biliyorum ama rezalet çıktı. bozulmuş sanırım.

aynı şey mekanda başımıza gelse şişeyi açtırdığımızda tadının sirkeden hallice olduğunu fark ettiğimizde garsona babuş bu bozulmuş yenisini getirin mi diyoruz?

hiç öyle şarabı geri gönderen duymadım da...

 
abi ben bozulup bozulmadığını anlamam. geri gönderemem o yüzden içerim sirkeyi. tadından bozulduğunu anladığım şeyi geri gönderirim ama.


  • coldegezenkutupayisi  (30.10.22 16:12:52) 
şarap hava alırsa bozulur. tadıp sirke oldugunu anladıgım şarabı geri gönderirim. çünkü bu durum benim degil onların problemi.


  • limonlu eksi  (30.10.22 16:19:54) 
Sirkeyse gönderirim, zaten anlıyorlarsa hak verirler, anlamıyorlarsa zaten konusamazlar. Sarap sirkülasyonu olmayan mekanlarda sıkça karşılaşılan bir durum. Bazıları açıp koyuyor unutuyor, bazıları 3-5 sene dik muhafaza ediyor, mantar kuruyor. Yolluyorum direkt.


  • habarbey  (30.10.22 16:26:00) 
Şarapların çoğu mantar enfeksiyonu olup olmadığını anlamak için tattırılır. Mantarda enfeksiyon varsa çok çok iğrenç bir tat gelir ve genelde saatlerce ağızdan çıkmaz o tat. O yüzden genelde çok çok az bir miktar servis edilir.


  • azzlack  (30.10.22 16:40:12) 
Şarap içmeden önce tadına bakmak bir ritüel.
Ama şarabın lezzetini beğenip beğenmemek değil bozuk olup olmadığını anlamak için yapılıyor o hareket.

Şarap bozuksa, tadı sirke gibiyse geri gönderirsiniz, ama lezzeti düşükse geri gönderemezsiniz. Bana henüz hiç bozuğu denk gelmedi.
  • michael_knight  (30.10.22 17:27:32 ~ 17:27:50) 
Kaliteli mekanlarda şarap servis edilmeden önce minik bir kısmını tattırıyorlar, tamam derseniz servis ediyorlar. Böyle bir şey yapılmamışsa sonradan garsona durumu anlatır değiştirmelerini rica ederdim.


  • ruhen hastayim ben  (30.10.22 19:37:11 ~ 19:37:49) 
Muhtemelen kotu sartlarda sakladiniz sarabi? Eger yeni aldiysaniz, faturasiyla üreticiye ya da aldiginiz yere yolluyorsunuz geri sarabi. Boylece para iadesi alabilirsiniz. Ben her zaman yapmiyorum ama yeni satin aldigim sarap hataliysa, geri gonderirim.

Ozellikle yillanmis saraplarda hatali sise olayi nadir rastlanilan bir durum degil. Restauranttakini geri yollarken, asla ve asla "yok bence iyi, ben icerim!" diyen somm gormedim, duymadim. Ama Türkiye´de kabul etmeyebilirler, cok iyi restaurantlarda da cok az bilgiyle is yapan somm var cünkü...

Simdiye kadar restaurantta 3-4 kez basima geldi, hep geri alindi siseler.
  • buf-e kür  (31.10.22 00:54:10 ~ 01:03:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.