[]

Kirayı geç gönderen kiracının çıkarılması, nasıl oluyor?

Arkadaşlar selamlar,

Burda kiracımla ilgili bir kaç duyuru açmıştım. Kirayı sene içinde 6 kere geç göndermiş, 3 kere de kendine yalvarmamız neticesinden zamanında kira alabilmiştik. Bu dönemde bizi hem uğraştırdı, hem de kaba ve pişkin tavırlarıyla canımızdan bezdirmişti. Kiracıyı evden çıkaracağım.


3 kere geç göndermesiyle ilgili tahliye talepli icra takibi başlatmıştım, ama ev başka ilde olduğu için ihtarlar o ilin vergi dairesinde takılı kalmış. Şimdi onların eline geçmesi için, vergi dairesine para ödemem gerekecek.

Adamın eline aynı anda 3 tane icra takibi geçecek, sene içinde 2 kere kirayı geç gönderince ev sahibine geçiyor hak, evden çıkarma hakkı, sonra ben onları mahkemeye vereceğim ve mahkeme sonlana kadar kiracılar evde oturmaya devam mı edecekler? Adam biraz belalı bi tip, ben kadın olduğum için benimle konuşma tarzı da ilginç, hiç uğraşmak istemiyorum, umarım zengin olup çıkar

 
Benim kiraci da böyle, milletin evine çöken asalak gurursuzlar.

İhtarnamede 30 gün süre vermeniz gerekiyor kirayı yatırması için, o sürede yatırmışsa haklı ihtar oluyor. Sizde adam tebellüğ etmemiş bile. Şimdi eline geçecek ihtarnamelerin de zaten kirasını ödemiş anladığım kadarıyla. Şu durumda zengin olup çıkmasını ummaktan başka bir şey var mı bilmiyorum.
  • marla is in my head  (30.10.22 20:23:14) 
Hiç yatırmasa bile çıkarması zor. Bu yüzden başlangıçta seçici olmalısın ve önlemlerini almalısın.


  • romario  (30.10.22 20:59:26) 
iki seçeneğiniz var. birincisi tahliye talepli icra açmak. ancak süresi içinde öderse tahliye şansınız kalmıyor. diğeri ise ödenmediğine dair ihtar çekmek. iki haklı ihtarda tahliye davası açabilirsiniz. fakat şu sıralar o kadar çok tahliye davası var ki, yalnızca ilk duruşma için bile neredeyse 1 yıl sonraya gün veriliyor.

bir avukat olarak önerim ise bu işlemleri avukatınızla yapmanız. örneğin bir avukat o ödeme emrinin en kısa sürede ulaşması için tüm takibi yapardı.
  • miyaw  (31.10.22 01:09:39 ~ 01:11:36) 
"sene içinde 2 kere kirayı geç gönderince ev sahibine geçiyor hak, evden çıkarma hakkı, sonra ben onları mahkemeye vereceğim"
demişsiniz ama ev sahibinin böyle bir hakkı yok.
kiracı kirayı ödemeyecek, ev sahibi kiracıya ihtarname gönderecek, ihtarname kiracıya ulaşacak ve ayrıca kiracı bu ihtarname kendisine ulaşmadan önce kirayı ödememiş olacak. yani ihtar haklı ihtar olacak, ihtarname adama ulaştığında kiracı, kirayı zaten ödemişse bu ihtarname hiçbir işe yaramaz.

bunu 1 kira yılı içinde 2 kere yapacaksınız.
kira yılı dolduktan sonra 1 ay içinde de tahliye davası açacaksınız.

ihtarlar vergi dairesinde kalmış demişsiniz, ihtarnamenin vergi dairesinde ne işi var anlamadım.

sandığınız gibi kolay değil bu iş, avukatsız halledemezsiniz. Dava açar 3 sene bekler, o sürenin sonunda da davayı kaybedip karşı tarafın avukatına vekalet ücreti ödemek zorunda kalırsınız.
  • de jure  (31.10.22 11:16:56 ~ 13:02:33) 
@de jure selamlar, tüm süreci avukatla yönetiyoruz zaten, icra takibini de onlar başlattı. Avukatın bize verdiği bilgi bu şekilde, ihtar eline geçince davayı açacağız, böyle bir hakkımız var diyor. Emsal bi dava da var sanırım ama ben internette gördüm


  • damba  (01.11.22 08:21:07) 
kiracı kirayı ödemedi dememişsiniz, geç ödedi demişsiniz, bu durumda 2 haklı ihtarla tahliye davası açamazsınız.
henüz ihtarname kiracıya tebliğ edilmemiş ve kiracı geç de olsa ihtarnamenin tebliğinden önce kirayı ödemiş. 2 haklı ihtara dayanarak tahliye davası açılırsa dava reddolur.

  • de jure  (02.11.22 22:01:36) 
@de jure, merhaba, kiraciya teblig edilmedi dediginiz, kiracinin eline gecmemesi durumu mu? kirayi her gec odeyisinde ihtarname cektik. eger siz hakliysaniz, avukatimiz yanlis biliyor.


  • damba  (06.11.22 19:34:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.