[]

sürekli ağlayan yavru köpek

iş yerinde ilgilendiğimiz 1.5 aylık iki tane yavru köpeğimiz vardı. yavrulardan biri, iki gün önce zehirlendi ve maalesef kurtaramadık. bizim dışımızda yoldan geçen "hayırsever" insanlar el kadar köpeğe et ikram etmiş ve ne yazık ki sonu böyle oldu. kardeşinin sağlığı oldukça iyi veteriner kontrolünden yeni geçti.

dün çok durgundu, hiç oyun oynamak istemedi. o halde görünce bugün ilgileneyim diye peşinden ayrılmıyorum ama bu sefer de iki dakika beni göremezse ağlamaya başlıyor. alanda altı tane yetişkin köpek olduğu için yanlarına gidiyor ve onlardan ters bir tepki alınca iyice korkuyor. o yüzden çitle çevrili bir yerde tutmak zorunda kalıyoruz.

beni gördüğü zaman rahatlayıp uyumaya başlıyor. öncesinde bi koşup geliyoruz tabii, oyun oynamadan bırakmıyor. şu an duyuruyu yazarken bile tepesinde dikildim uyumasını izliyorum. uyanıp beni göremezse çığlık kıyamet ağlamaya başlayacak yine. ne yapmak lazım bu çocuğa? sebebi ve varsa çözümü nedir? vallahi sabahtan beri imanımı gevretti.

 
Çözümü köpeği olmayan mümkünse bahçeli ev sahibi birinin onu sahiplenmesi, acilen. Çünkü o daha bebek, yanında koruyan kollayan bir anneye ihtiyaç duyması çok çok normal. Keşke böyle biri çıksa da sahiplense. Yoksa şu an olması gereken bu...


  • muhayyer divan  (30.10.22 13:06:00) 
Çok tatlı ve sadık hayvanlar. Biz de çok yeni 2 aylık bir kedi sahiplendik. O da öyle,.sürekli ağlıyor. Sizinle bir bağ kurmuş hayvan. Kolay kolay peşinizi bırakmaz. Ancak yeni bir kişi onunla ilgilenip, korursa durum düzelir. Hayvanlar hissediyor kimin sevip koruyacağını. Belli ki sizi güvenilir liman olarak görmüş :))


  • stejerners  (30.10.22 13:23:20) 
twitter, instagram vs. sahiplendiren sayfalara yazın sahiplendirilse ne güzel olacak. yalnız buraya kedi köpek sorusunda fotoğraf paylaşmak gerekiyordu diye biliyorum -_-


  • ala09  (30.10.22 13:31:55) 
adet yerini bulsun o zaman :)

www.hizliresim.com
  • coldegezenkutupayisi  (30.10.22 13:42:32) 
Bu kadar tatlı olmak zorundalar mı, umarım tez vakitte yuvalanır


  • euteamo  (30.10.22 15:48:39) 
sahiplendirmek benim de aklıma geldi ama bu köpek kangal. aşırı güvenilir bir yere vermem lazım ki içim rahat etsin. aksi halde verdikten sonra zaten gideceği yer barınak. o yüzden sahiplendirme niyetim yok gibi. kardeşi için hazırlıksız yakalandım çünkü kimin aklına gelir böyle saçma sapan bir şey yaşanacağı yani.

keyfi yerinde, bakımı iyi. biraz büyürse diğer köpeklerle anlaşır rahat rahat büyür. buradaki köpeklerimiz bahçeli evlerde yaşayanlardan çok daha rahat çünkü arazimiz geniş ve benden bile iyi besleniyor hepsi. zaten çevreden de bizi bildikleri için köpek bırakıp bırakıp gidiyorlar. diğer köpeklerin tamamı terk edilmişti bu yavrular şimdiye kadar gelen en küçükleri oldu.

içiniz rahat olsun yani, üzülmeyin. ben ekstra bir şey yapmak gerekiyor da yavru köpek dilinden anlamıyor muyum acaba diye teyit etmek için sordum. anladığım kadarıyla biraz büyüyene kadar maymun edecek beni :)
  • coldegezenkutupayisi  (30.10.22 16:20:17) 
Diğer köpeklerle iyi anlaşsa işiniz kolaylaşırdı, vakit buldukça diğer köpeklerle ortak vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Ben böyle yapıyorum, işe yarıyor. Yavruya saldırmaya kalkan olursa kızın, birkaç seferden sonra ona karışmamaları gerektiğini anlıyorlar. Mesela diğer köpeklerle aynı yerde hepsine mama verin, kendi mamasını bırakıp yavrununkini yemeye gelen diğer köpeklerin yavruya verdiğiniz mamayı yemelerine engel olun. Bir şekilde anlıyor diğer köpekler.

Akşam çıkarken yine güvenli alana bırakırsınız biraz büyüyene kadar.
  • akhenaten  (30.10.22 17:56:05 ~ 17:59:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.