[]

Schengen vizesini hangi ülkeden almalı?

Merhaba,
Turistik seyahat için schengen vizesi gerekiyor. İki ülkeye gideceğim. Fakat giriş yapacağım ülkeden daha fazla diğer ülkede kalacağım. Bu durumda ilk giriş yapılan ülkeye mi başvuru yapmak gerekiyor yoksa daha çok süre kalınacak ülkeye mi ?

Dışişleri bakanlığı sitesinde ilk giriş yapılan ülkeye başvurulması gerektiği yazıyor. Fakat süreyle ilgili bir şey bulamadım. Bazı sitelerde de tam tersi bir bilgi mevcut.

www.mfa.gov.tr

 
süreyle işin yok. ilk giriş yapacağın ülkeden alman gerekiyor.


  • mr.goodcat  (30.10.22 12:40:23) 
en uzun kalacağınız yerden almanız gerekiyor.

www.eeas.europa.eu
  • but that was just a dream  (30.10.22 13:58:13) 
uzun kalacağın yeri karıştırma derim.
ilk giriş yapacağın yer bence daha önemli ama aksini söyleyen prosedür varsa onu uygula.

  • basond  (30.10.22 14:22:47) 
Diğeri daha uzun derken birinde 2 gün diğerinde 2 ay kalacaksan ikinci ülkeye de başvurmayı düşünebilirsin ama aralarındaki fark o kadar çok değilse ilk gireceğin ülkeye başvurman daha iyi olacaktır.


  • yeninesiltupcu  (30.10.22 15:22:34) 
@ yeninesiltupcu toplam 9 gün 6-3 olarak düşünüyorum


  • mrceg  (30.10.22 17:13:55) 
O tür süreler için hiç gerekli olduğunu görmedim. İlk girdiğin yere başvurmak en iyisi


  • yeninesiltupcu  (30.10.22 18:10:25) 
En son beni Hollanda’da ziyarete gelmek isteyen arkadaşımın planı şöyledi:
3 gün Viyana, 3 gün Berlin ve 4 gün Hollanda. Avusturya’dan başvurdu dediler ki siz Avusturya’dan değil Hollanda’dan başvurmalısınız. Kağıt üzerinde seyahat planını değiştirmek yoluyla meseleyi çözebildi.

Yukarıda gönderdiğim dosya resmi evrak. Burada yazan kişiler eğer ilgili vize kurumlarında çalışmıyorlarsa maksimum olsun olsun 8-10 vize başvuru deneyimine sahiptirler. Bahsettiğiniz özel durumu deneyimleyenlerin sayısı çok daha azdır. Dolayısıyla yerinizde olsam kurallar neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Hele bir de ret oranlarının bu kadar arttığı bir dönemde daha dikkatli olmak gerekir diye düşünüyorum.
Şimdiden bol şans.
  • but that was just a dream  (30.10.22 23:00:45) 
@ but that was just a dream çok teşekkürler


  • mrceg  (31.10.22 10:18:24) 
yukarıda daha uzun süre kalacağınız yere başvurursanız olur denmiş ama yazdığımı yinelemek istiyorum. ilk giriş yapacağınız yere başvurmalısınız. he istisna olur geçersiniz veya ülke sizi kabul eder ona bir şey diyemem ama bir tane memura denk gelirsiniz sizi uçağa bindirmeyebilir veya ülkeden geri çevirebilir (tecrübeler internette mevcut, araştırın)

öbür türlü atıyorum ben isviçre'ye gitmek istiyorum ama isviçre çok zor schengen veriyor diyorum ki italya'dan alayım. italya'dan alıyorum sonra isviçreye gidiyorum kapıda diyorlar ki sen italya'dan giriş yapman lazım. ben de diyorum ki isviçrede az kalıcam aga italya'da daha uzun süre kalcam (10 günlük de otel rezervasyonu gösteriyorum) sizce bunu yerler mi? :))
  • mr.goodcat  (31.10.22 20:04:52) 
@mr.goodcat bunu söylerken mantık yürütüyorsunuz anlıyorum ancak resmi bilgiler söylediklerinizle uyuşmuyor. Dilerseniz kaynak gösterebilirsiniz.

home-affairs.ec.europa.eu

Burada açık olarak belirtilmiş birden fazla ülke ziyaret edilecekse nereden başvurulması gerektiği:
if you intend to visit more than one Schengen State, the Consulate of the country where you will spend the longest period.
  • but that was just a dream  (31.10.22 21:42:49) 
@but that was just a dream

kaynak dışişleri bakanlığı sitesi. duyuru sahibi vermiş zaten. havalimanında pasaport ve vize kontrolü yapan gerek kontuar görevlisi gerek polis memuru gerekse uçak kapısındaki 2. kontrolü yapan görevlinin biri bunu referans göstererek sizi almazsa hiçbir şekilde derdinizi anlatamazsınız. ben bu uyarıyı yapmıştım açıkçası. o avrupa sitesini kimse sallamaz. emin olun.
  • mr.goodcat  (31.10.22 22:51:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.