[]

Seuldeki izdihamı anlayamadım

tamam izdiham olmuş haliye belli bir süre her taraftan itekleme olunca arada kalıp nefessiz kalıp vs ölebilirsin gerçekten ve bu oldu muhtemelen.

çok üzücü ve o kadar tuhaf.

ancak bazı görüntüler var önü açık alan ve çekmeye çalışıyorlar falan ama yok kilitlenmiş insanlar bu kadar nasıl olabilir?


hem gerçek bir olay ama aklım almıyor. sizin açıklamanız ne? bakıyorum bakıyorum şaşırıyorum.


edit: @coldgezen mesaj attım.

 
Hocam video alabilir miyim ben izlemedim olayı

edit: izledim. hiç normal değil. uyuşturucu etkisinden kaynaklanabileceğini düşündüm ilk olarak.
  • coldegezenkutupayisi  (29.10.22 23:01:06 ~ 23:09:33) 
İnsanlar alanın dar olması yüzünden o kadar sıkışmışlar ki çıkamıyorlar. Depremde enkazdan çıkmaya çalışan insanlar gibi.


  • a man alone  (30.10.22 00:17:14) 
çamaşır makinesini düşün. çekiyorsun, 10-15 tanesi birden geliyor. çünkü birbirlerine girmişler. çamaşırda sen asılıp komple alabiliyorsun hepsini çünkü fiziksel olarak gücün buna yetiyor. veya çamaşırlar "dur la hooouuvvv napıyon" diye tepki vermiyor, yırtılmıyor, bozulmuyor... birbirine girmiş insanları çekmek daha büyük sıkıntı. hem fiziksel eforla yapılacak iş değil (50-60 kiloluk birini kollarından tutup koparmaya çalışırsan kendine zarar vermesen bile onun kemiklerini kırarsın) hem de karşı tarafa zarar verme ihtimali çok yüksek.


  • mark greg sputnik  (30.10.22 00:21:36) 
Alanda once bi şeker dağıtmışlar. Onlarda uyusturucu madde var denilmiş bi de. Tedikten sonra değişik hareket etmisler diyolar ama komplo teorisi olabilir bilemedim


  • chanandler bong  (30.10.22 03:34:33) 
valla hocam ben de sana katılıyorum benim de aklım almadı. herkes omzuna bi kişi alsa mesela o düğüm yine çözülür gibi geliyor ahshshs. cidden kafam basmadı bu duruma.


  • roket adam  (30.10.22 14:26:05) 
Bunun gibi kalabalıkta çıkan izdiham olaylarını kapsamlı bir şekilde ele almış Evrim ağacı bu videoda youtu.be


  • Bettumettu  (03.11.22 11:43:07) 
şeker/uyuşturucu mevzusunu türk kaynaklar dışında bi yerde görmedim ben link varsa bakarım ama bana çok mantıklı gelmedi.

insan izdihamları aslında o kadar nadir bi olay değil. Çok daha ölümlü olanları da var maalesef. Dar alanda çok fazla kişi birikince bireysel hareket etmek imkansıza yakın olduğu için insan kendini kurtaramaz. O videolarda da çok ufak bi basamak olsa bile bizim göremediğimiz o kalabalık içinde ordan çıkmak zorlaşıyor. Çıkmaya çalışan bi kişi düşse kalanı da domino etkisiyle düşebilir ve üst üste yığıldıkları için de kurtulmaları zorlaşır
  • nundu  (03.11.22 12:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.