[]

hazırlanmadan ielts'e girmek

7 üstü alınır mı bu durumda.. boğaziçi mezunuyum, mevcut işimde de hem yazılı hem sözlü ingilizce kullanıyorum sürekli. elbette sınavın formatını ve bazı incelikleri biliyorum ama en fazla bir iki deneme yapabilirim sanırım öncesinde.

bir akıl verseniz, kararsız kaldım. 2400 de para istiyorlar, çöpe atmıyım.


 
Hocam boğaziçi mezunu bence 7+ alabilir ama formata hakim olmanız lazım, biraz da deneme çözmeniz lazım. Ben formatı hiç bilmeden girdiğim için baya bocalamıştım 5.5 geldi hacettepe mezunuyum en azından 6 veya 6.5 almam gerekirdi. Bilkent mezunu arkadaşım 2 hafta hazırlanarak 8.0 aldı ama onun ingilizcesi baya iyiydi.


  • Erestor  (29.10.22 20:07:40) 
öncesinden formata bakarak alabilirsin.


  • denizkabuklucikolata  (29.10.22 20:21:20) 
Hepsinden ayrı ayrı almak zor bence ama totalde alınır.

Sadece az buçuk writing kalıpları bakarak girdiğim sınavda readingden 9 tam puan aldığım için writing ve speaking'im beklediğimin altında olmasına rağmen 7,5 puan aldım. Writingde puanlamada nelere dikkat ediyolar falan çalışıp ona göre yazdığımı düşünüyodum ama 6,5 aldım mesela. Speakingde de bi iki yerde biraz takıldım, sonlara doğru açıldım ama 6 aldım. Listeningde fullerim diyodum ama bi yerde peş peşe 4 soru falan kaçırdım 7,5 aldım.

Yani kısaca, kendinize güvendiğiniz 2 alan varsa ve gerçekten yüksek alırım onlardan diyosanız, ortalama olarak 7 üstü almak zor değil. Hepsinden ayrı ayrı aynı anda almak baya zor bence.

Not: Ege tıp spor (herkes üni yazmış dhdhsh)
  • nundu  (29.10.22 21:07:49) 
Alt skorlardan writingten 7 almak zor. Kilit nokta listening ve writing bence. Bunları bir anda formata uygun geliştirmek zor.


  • seaman  (29.10.22 21:12:29 ~ 21:12:55) 
kendim öğrendiğim ingilizcemle hiç hazırlanmadan eğlencesine girdiğim toefl'dan 87 aldım nisan ayında. ielts'te neye tekabül ediyor bakın internetten. benden daha yüksek alırsınız kesin. günlük hayatta işiniz gereği sosyal siteler gereği ingilizceyle içiçeyseniz ve 85 ielts'te 7 veya üstüne denk geliyorsa kesin alırsınız bence.


  • kisa bisey olsun istemistim  (29.10.22 21:31:42) 
o sırada 10 aylık bebeğim olduğu için ben de hiç hazırlanamadan girmiştim, bölümlerden 8 aldım (speaking daha düşük). toefl’dan da birkaç yıl önce 105 almıştım yanılmıyorsam. bu iki puan birbirine denk.


  • deartheodosia  (30.10.22 10:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.