[]

Evde barfiks cidden olur mu?

Duvarı delmeden koridora takılan, teleskopik olup belli bir cm uzayıp kisalabilenlerden alsam kendisi düşmeden beni de düşürmeden cidden durur mu, sabitlenir mi duvara?

Kapilar amerikan denen ici boş kagir gibi, bazi modelleri kapi ust cercevesine takiliyor ama bizim kapilar kesinlikle ilk barfikste kirilir. Var mi tavsiyesi olan?

Kendimiz bi sekilde yapamaz miyiz bunu?

 
Karşılıklı geçen iki tane kolon bulup oraya sabitlersen olur. Sıvası kalkar belki ama duvara bişey olmaz.

Yoksa kırarsın kapıyı duvarı. Ben kırdım :(
  • plutongezegendegilmi  (28.10.22 19:18:24) 
kapıya sabitlendiği iddia edilen barfiks demirleri hayatımda gördüğüm en scam şeylerden biri olabilir. seneler önce bir kez almıştım ve kapı duvar aşağı indi sayelerinde.


  • coldegezenkutupayisi  (28.10.22 19:20:23) 
bende kapi ustu olandan yillardir var, kapi da eski ahsap kapilardan ama kirilmadi hala ne kapi ne barfiks. gerci ben hafif biriyim (55-58 kg) ondan kirilmamis da olabilir bilemiyorum :)


  • in vino veritas  (28.10.22 19:29:30) 
80 kiloyum. Eski evde kapı üstü barfiksim vardı. Yıllarca kullandım. Hiçbir şey olmadı. Ama sadece kol çekme ve diz değdirme hareketleri yaptım. Silkinip barfiks çekme ya da garip şekillerde kullanma olursa sorun çıkar tabii.

Yeni evde kapılar Amerikan denen cinsten. Hiç güven vermedi. Koridora monte edilir cinsten aldım. Sıva hafif ezilir gibi oldu ama o kadar da olur.
  • Mirket  (28.10.22 19:39:10) 
"Duvarı delmeden koridora takılan, teleskopik olup belli bir cm uzayıp kisalabilenlerden alsam kendisi düşmeden beni de düşürmeden cidden durur mu, sabitlenir mi duvara?"

tabii ki. biz aynı dediğinden aldık ve yıllardır kullanıyoruz. çok sağlam bir şekilde sıkışıyor, bir sıkıntı olmuyor. he tabii bunun da dandikleri vardır illa ki, bu yüzden bilindik bir spor mağazasından alsan iyi olur.
  • ahm1  (28.10.22 19:41:57) 
Dar bir koridor varsa kapı barfiksi alıp oraya sabitleyebilirsiniz, kapının anasını ağlatıyor. Yepyeni kapı çerçevesini 60 kilo halimle darmadağın ettim.


  • uvcray  (28.10.22 20:54:49) 
oluyor. biz koridora iki takoz parçasıyla sıkıştırdık duvarda iz çıkmasın diye.


  • slow like honey  (28.10.22 20:55:01) 
Decathlon’dan aldım bi tane, aylarca barfiks çektim bi şey olmadı, geçen durduk yerde kendi kendine düşüp yamuldu gitti. Diğer markasız ürünler daha fena diye biliyorum.


  • msb  (28.10.22 21:26:27) 
Ben de kapı tipi olanlara güvenmediğim için düzgün teleskopik bir tane alıp koridora kurdum. İki küsür senedir 80-85 kilo arası gidip geliyorum hiçbir şey olmadı hafif sıva kalkması haricinde.


  • chicha_v2  (28.10.22 21:39:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.