[]

Şu adet nedir?

Son zamanlarda twitter'da değişik versiyonlarına sık rastladığım bir video

twitter.com

Gelenler kim, ne için geliyorlar, nerenin adeti, getirdikleri o süslü paketlerde ne var, gelenler bir aile olamaz, sülale mi geliyor, bu kadar kişi geliyorsa ve içerde de bu kadar kişi karşılıyorsa Türk tipi 2+1 80 metrekare evin neresine sığıyorlar, içerde ne yapıyorlar?

Kız isteme diye düşündüm ama yine de bir sorayım dedim.

 
"yeni gelin evi" ziyareti ya da bebek ziyareti olabilir. kız istemede bu kadar hediye getirilmez bence.


  • nolmus yani  (28.10.22 14:41:05) 
"adet" degil ki, hepsi son 10-15 senede cikti. trend denebilir. sosyal medya olmasa olmazdi.


  • hot potato  (28.10.22 15:17:14) 
Çökelek kokacağım şimdi ama
Kız isteme değildir bu. Nişanda çeyiz getirir normalde erkek tarafı. Kız tarafı da sonrasında sanırım düğün öncesinde götürüyordu damat için.

  • zimbirik  (28.10.22 15:26:01) 
Kız isteme gibi geldi. Çünkü bu tarz videoların sonunda kahve yapanlar da görüyorum. Bohçaların içinde de havlu ve don var. Şaka değil.

O değil de ne gelenler kızın suratına baktı ne de kız gelenleri samimi bir şekilde karşıladı, kambur bir şekilde kapı ağzını kapattı sadece.
  • ruhen hastayim ben  (28.10.22 15:36:02) 
Bohça getiriyorlar, kız istemede getirilmez böyle şeyler. Kız istemeden/sözden sonra saçma sapan bir şekilde erkek tarafı kız tarafına, sonra da kız tarafı erkek tarafına bohça götürür.

Bu bohçanın içinde de don atlet çorap mendil seccade vs ıvır zıvır olur, sadece damada/geline değil, onların kardeşleri ebeveynleri, hatta bazı yörelerde daha geniş bir akraba çevresine de hediyeler koyulur.

(bkz: nişan bohçası)
  • John Bloor  (28.10.22 16:20:55) 
Çeyiz serme de olabilir. Çok da trend değil yani annemin zamanında bile varmış.


  • elorelia  (28.10.22 18:17:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.