[]

Hedefler söylenmeli mi gizlenmeli mi ?

Hayattaki hedeflerimizi başkalarına söylemeli miyiz yoksa gizlemeli miyiz ? Hangisi ve neden?




 
Ben söylemeyince daha iyi hissettiğimi anladım. Söylediğim zaman üzerimde kendi kendime oluşturduğum bir baskı oluyor, sanki başarısız olursam onlara karşı utanacakmışım gibi hissediyorum.
Ayrıca bazen duraksamalar olabiliyor, burnout olunan zamanlar, artık çalışmak istenilmeyen zamanlar... işte o zaman birisi o konu ile ilgili bir şey sorduğu zaman inanılmaz demotive oluyorum. O yüzden kimse ile (çok çok yakın tek bir arkadaşım dışında-o da artık beni benden iyi tanıdığı, ne zaman ne soracağını bildiğim için) kimse ile paylaşmıyorum-ailemle bile.
Benim nedenim kimseye açıklama yapmak istemememden ve durumumun sorgulanmasını istemememden kaynaklanıyor.
  • hayalhayal  (28.10.22 07:45:05) 
  • onemoremile  (28.10.22 07:59:45) 
Gizlenmeli
Çünkü
1. Nazar değmez
2. Hedefler gerçekleşmezse alay konusu olmaz
  • etna  (28.10.22 08:08:33) 
dindar değilim nazar demek istemiyorum ama insan zihninde dönen derin düşünceler (kıskançlık gibi) bize kötü emerji olarak döndüğü için işlerimizin ters gittiğine inanıyorum. o yüzden söyleme.


  • buenosdias  (28.10.22 08:46:14) 
Psikolojik açıdan bakarsak. Okuduğum bir kitapta şu şekilde bahsediyordu;
Hedefleri başkasına söylediğinizde beyninizde ufakta olsa o hedefle alakalı bir tatmin oluşuyor. Bu bedenle artık o hedefe koşmak için olan motivasyonunuzun bir kısmını kaybedebiliyorsunuz. Çünkü zaten çoktan. O tatmini hissettiniz. Bu nedenle söylememek daha makul olabilir.

  • zimbirik  (28.10.22 09:03:25) 
Ben söylüyorum, söylediğim için mutlu oluyorum ve daha motive oluyorum. Sadece bana kalsa o işi yapmam ama herkese söyleyince mecburen yapmak zoruna kalıyorum gibi. Nazara inanmıyorum, başkalarının kötü enerjisinden de etkilenmiyorum bu arada ona da inanmıyorum. Ben yeterince kararlıysam tüm dünya yok dese de yapabilirim.


  • roket adam  (28.10.22 10:03:01 ~ 10:31:00) 
Bir tek annenize söyleyebilirsiniz. Geri kalan kimseye söylememe taraftarıyım.

Çünkü anneniz size baskı yapmaz, yapamadığınızda ya da duraksadığınızda utandırmaz, nazar değdirmez, sizin başarısızlığınızdan zevk almaz, kötü enerji vermez.

Tabi annenizin de sır tutabilmesi gerekli. Ertesi gün tüm komş teyzeler annenden duyduk ne oldu senin iş diye eve doluşursa bir anlama kalmaz.
  • ekinuzbay  (28.10.22 10:22:45) 
söyleyince berbat oluyor bende. ya da çok dillendirince diyelim


  • paintov  (28.10.22 11:39:20) 
  • naksidil  (28.10.22 12:00:11) 
söylerim ve daha motive olurum.

bir de elaleme rezil olmamak için insan zorla yapıyor. farkettim ki, mecbur olduğum bir şeyi yapıyorum. yok ben bunu yapamıyorum diye kenara çekilmiyorum. kendimi böyle bir duruma özellikle sokup başarmak zorunda kalıyorum. normal insanlar böyle şeyler yapmıyordur kesin.
  • gabe h coud  (28.10.22 12:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.